صحت سنجی میدان باد مدل ECMWF در خلیج فارس
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نهمین همایش بین المللی مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
- کد COI اختصاصی: ICOPMAS09_222
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1094
نویسندگان
کارشناس ارشد، شرکت جهاد تحقیقات آب و انرژی
شرکت جهاد تحقیقات آب و انرژی
کارشناس ارشد، شرکت جهاد تحقیقات آب و انرژی
کارشناس ارشد، شرکت جهاد تحقیقات آب و انرژی
چکیده
آگاهی از مشخصات باد محدوده خلیج فارس با توجه به کاربرد آن در مطالعه جریانات، امواج و مد طوفان از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده ازمدلهای ریاضی هواشناسی یکی از روشهای جامع جهت پیش یابی مشخصههای باد مناطق مختلف میباشند که ارزیابی صحت نتایج آنها بررسیهایجامعی را میطلبد.البته این مدلها بصورت کلی و منطقه ای می باشند که برای استفاده از آنها در مناطق محلی بایستی مورد واسنجی قرار گیرند. لذادر تحقیق حاضر مدل ریاضی هواشناسیECMWF-Operational در نسخههایModified و Originalدر کل خلیج فارس در بازهزمانی سالهای 2003-1992 مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و نتایج آنها با یکدیگر مقایسه شدهاند. به منظور تعیین صحت نتایج مدلهای فوق در خلیج فارس، اطلاعات باد اندازهگیری شده در محل 13 ایستگاه هواشناسی موجود در منطقه، تحلیل و با نتایج مدلهای مذکور مورد ارزیابی قرار گرفته است شناخت مناسب مشخصات بادهای هر منطقه از طریق بررسی منابع اطلاعاتی مختلف و ترکیب آنها با یکدیگر امکان پذیر می باشد. این منابع شامل اطلاعات اندازه گیری شده مشخصات باد در ایستگاههای هواشناسی و همچنین نتایج مدلهای ریاضی موجود جهت پیش یابی مشخصات باد در منطقه مورد نظر می باشد. در تحقیق حاضر میدان باد مدل جهانی موجودECMWFدر منطقه خلیج فارس با استفاده از دادههای اندازه گیری شده در ایستگاههای هواشناسی مورد ارزیابی قرار گرفته که شامل بررسی صحت جهت و مقادیر سرعت باد شبیه سازی شده بصورت گلباد کلی و نمودارهای فراوانی می باشد.کلیدواژه ها
صحت سنجی، مدل ریاضی هواشناسیModified ،Original ،ECMWFمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.