ارائه ی راهکارهایی جهت افزایش بهره وری پروژه های BOT با تاکید بر مرحله ی عقد قرارداد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
- کد COI اختصاصی: NCCPP01_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1644
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، موسسه آموزش عالی مهرالبرز تهران
مدرس گروه مدیریت پروژه و ساخت دانشکده معماری دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، موسسه آموزش عالی مهرالبرز تهران
چکیده
پروژه های BOT بدلیل دوره ی عمر طولانی و ویژگی های منحصربفرددرمعرض ریسک های مختص به خود می باشند. هزینه های اولیه بالا، تعدد بخش های درگیر در پروژه و همچنین نفس بکارگیری سرمایه بخش خصوصیتوسط بخش دولتی، محیط قرارداد را پرچالش می کند. با توجه به قابل مدیریت بودن بخشی از ریسک این پروژه ها توسط مفاد قراردادی، چگونگی تنظیم قرارداد در این پروژه ها امری حائز اهمیت بشمار می رود. هدف ازاین مقاله معرفی راهکارهایی در مرحله عقد قرارداد واگذاری، بمنظور افزایش بهره وری آن می باشد. این پژوهش به لحاظ دسته بندی برمبنای هدف ، کاربردی و روش تحقیق بر حسب جمع آوری داده ها، روش کتابخانه ای می باشد . بنابراینمنابع مرتبط با "افزایش بهره وری پروژه های BOT " از طریق مطالعات کتابخانه ای گسترده بررسی شده و پس ازجمع آوری داده ها، اطلاعات دسته بندی گردیده اند. این مقاله متشکل از سه بخش می باشد. بخش اول به بررسی تبانی بازرس دولت با بخش خصوصی در پروژه های دولتی پرداخته و بیان می کند که این امر ناشی از مبلغپیشنهادی پایین بخش خصویی در مرحله مناقصه جهت برنده شدن می باشد و جهت جلوگیری از آن، دریافت سپرده از شرکت پروژه پیشنهاد می شود . بخش دوم براساس نظریه بازی ها موافقت نامه پروژه های BOT را بعنوان یک مدل قراردادی ناکامل، جهت بررسی اثرات انواع روش های مالکیت بخش خصوصی در پروژه های BOT بررسیکرده و واگذاری مالکیت به بخش خصویی را پیشنهاد می دهد. در بخش انتهایی نیز به روشی جهت تعیین دوره بهره برداری بهینه پروژه های BOT و با در نظر گرفتن اثرات ریسک ها اشاره می شود. نتایج بیانگر آنست که طراحی مناسب و بررسی همه جانبه ی قرارداد واگذاری موجب افزایش اثربخشی آن می گرددکلیدواژه ها
ساخت بهره برداری و انتقال، BOT ، بهره وری، مالکیت، دوره بهره برداری بهینهمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.