لزوم شناخت بیشتر بتن خود تراکم و اثرات آن بر اقتصاد طرحها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: NCCPP01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 958
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسماعیل احمدی

دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

غلامرضا هوایی

عضو هیات علمی دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

استفاده از بتن خود تراکم (Self Compacting Concrete) که بدون نیاز به ویبره و لرزاننده های داخلی و خارجی در اثر نیروی وزن خود از میان موانع عبور کرده و تمامی فضای قالب را به نحو مناسب پر میکند درصنعت ساختمان رو به فزونی میباشد. کارآیی بالای این بتن باعث سهولت بتن ریزی در مقاطع با تراکم بالای آرماتور ، اتصالات و کلیه مکانهایی که امکان ویبره بتن در آنها وجود ندارد گردیده و بعلت فوق مورد استقبالواقع شده است. آلودگی صوتی کمتر ، مقاومت در مقابل جدا شدگی ، کاهش عوامل اجرایی و ماشین آلات مورد نیاز ، افزایش سرعت ساخت و ساز و کیفیت مناسب سطح تمام شده از مزیتهای دیگر این نوع بتنمحسوب میگردد . بتن خود تراکم اولین بار در سال 1891 در ژاپن پیشنهاد و در سال 1899 بصورت کارگاهی اجرا و امروزه وارد تولید صنعتی شده است . نوع مصالح و افزودنیها و فعل و انفعالات بین مواد در بهبود خواص مکانیکی اهمیت بالایی داشته و توجیهات بیشتری جهت استفاده ارائه میدهند . انواع بتن خود تراکم الیافی وبتن خود تراکم سبک نیز مطالعه و اجرا گردیده که نتایج مورد قبول بوده است بررسی هزینه ها ، منافع و محذورات استفاده از این نوع بتن از اهمیت برخوردار بوده که در این مقاله اشاره ای به این موارد میگردد

کلیدواژه ها

بتن خود تراکم ، مصالح ، بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.