تحلیل تیرها با استفاده ازبرنامه Matlab و مقایسه نتایج با نرم افزار تحلیل وطراحی سازه Prokon

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: NCCPP01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حیدری

مربی، مدرس رشته ساختمان دانشکده فنی و حرفه ای سما واحد کرج

چکیده

یکی از موضوعات مهم در رشته مهندسی عمران و سازه تحلیل سازه ها می باشد . وجود نرم افزارهای رایج تحلیل سازه , این امکان را به مهندسین می دهد که سازه ها را با سرعت زیادی تحلیل و طراحی نمایند . اماعدم توجه به اصول تحلیل سازه ها از سوی مهندسین می تواند نتایج بعضا دور از واقعیتی را در بر داشته باشد . تیرها به عنوان یکی از اعضای با اهمیت در سازه های ساختمانی محسوب می شوند . نیروها ی ایجاد شده درتیرها تحت تاثیر بارگذاری های مختلف متفاوت می باشد . یکی از موضوعات مهم در بحث تحلیل وطراحی اتصالات سازه های فولادی میان صلبیت اتصالات می باشد که این موضوع با مقدارلنگرایجادشده دردوانتهای تیر ارتباط مستقیم دارد . از آنجایی که مقدار لنگرهای انتهایی نیزخود مرتبط با مقداردوران تیردردو انتها می باشند و از طرفی مدار دوران انتهایی تیرها در نرم افزارهای رایج تحلیل وطراحی سازه به طورمستقیم قابل دستیابی نمی باشد . لذا در این بررسی با توجه به روابط حاکم بر نیروی برشی , لنگرخمشی دوران و انحنا در تیرها و ارتباطی که این پارامترها با یکدیگر دارند در ابتدای امراین موضوع به صورت پارامتریک برای برخی حالات بارگذاری نمونه و با استفاده از کدهای نوشته شده در برنامه Matlab موردبررسی قرارگرفته و درنهایت نتایج به دست آمده با نتایج به دست آمده از نرم افزار Prokon مقایسه شده است.بررسی انجام شده حاکی از تطابق بسیارخوب نتایج به دست آمده داشته است .ضمن اینکه با استفاده ازکدهای نوشته شده در برنامه Matlab معادله دوران حاکم و مقدار آن در دو انتهای تیر نیزبطور مستقیم تحت شرایط بارگذاری مورد نظر به دست آمده است . علاوه براین با استفاده از برنامه Matlab و کدنویسی در این برنامه می توانیم طیف وسیعی از حالات بارگذاری و یا حالات بارگذاری غیر متعارف را که در نرم افزار های تحلیل سازه قادر به اعمال آن نمی باشیم و یا شرایط دشواری برای اعمال آن در نرم افزارهای وجوددارد به راحتی منظور نماییم که این موضوع می تواند در تهیه نرم افزارها با ویژگی های خاص با استفاده از کد نویسی در برنامه Matlab مورد توجه قرار گیرد .

کلیدواژه ها

تحلیل سازه ها , صلبیت اتصالات سازه فولادی , دوران انتهای تیر, پارامتریک, حالات بارگذاری غیر متعارف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.