بررسی تحلیلی نقش فضاهای نیمه باز در شکل گیری معماری خانه های ایرانی (نمونه موردی شهرکاشان)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری، فرهنگ و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: ACUM01_406
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 715
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دکتری معماری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
معماری ایران در طول تاریخ چند هزارساله اش پیوستگی و تداوم داشته که ناشی از توجه معماری به همه مسائل زندگی و براوردن نیازهای فرد و جامعه چه به لحاظ مادی و چه معنوی بوده است. برای آن که معماری امروز ما ادامه راه معماری موفق دیروزمان باشد باید مفاهیم و الگوهای جاودانه این معماری را مطالعه کرده و آن را به شیوه ای خلاقانه به کار بریم. یکی از این الگوهای ماندگار که همواره در معماری خانه ایرانی در کنار فضاهای باز و بسته حضوری موفق داشته فضاهای نیمه باز است هدف این پژوهش مطالعه نقش این فضاها و ارایه راهکارهایی روزامد و منطبق با الگوهای جاودانه معماری خانه ایرانی است. بااستفاده ازروش اسنادی و مطالعات میدانی به بررسی نقش و ویژگی فضاهای نیمه باز در خانه های تاریخی شهر کاشان پرداخته می شود. از بررسی های انجام گرفته می توان نتیجه گرفت که فضاهای نیمه باز با ویژگیها و حالات هر دو گونه فضایی باز و بسته امکان تجربه فضایی هم زمان و هم مکان این دوگونه فضایی را فراهم میکند و حضور چنین فضایی به اشکال مختلف درخانه های معاصر امکان تجربه های فضایی متنوعی را به کاربر میدهد.کلیدواژه ها
الگو ، فضاهای نیمه باز ، خانه ایرانی ، کاشانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.