ارزیابی مقایسه ای تعداد و چیدمان میراگرها درعملکرد قابهای بادبندی بلند مرتبه مجهز به میراگر ویسکوز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران کاربردی و دستاوردهای نوین
  • کد COI اختصاصی: ACA01_444
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدشاکر هاشمی

استادیار وعضو هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه خلیج فارس بوشهر

محمد واقفی

استادیار وعضو هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه خلیج فارس بوشهر

زری نگارستان

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

یکی از راهکارهای طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله، بهره گیری از سیستم های میرایی موسوم به میراگر می باشد. این سیستم ها با جذب و استهلاک انرژی ورودی به سازه، موجب بهبود عملکرد سازه در برابر بارهای دینامیکی ناشی از زلزله می شوند. در این تحقیق به بررسی پاسخ قابهای بادبندی فولادی متفاوتی از لحاظ نوع بادبند و نحوه ی چیدمان میراگرها پرداخته ایم. قابل ذکر است که این قابهای بادبندی دارای ستون هایی موسوم به CFT می باشند. این ستون ها در واقع لوله های فولادی پر شده با بتن بوده که بکارگیری آنها در سازه از مزایای فراوانی برخوردار است. هدف از این تحقیق انتخاب سیستم بادبندی مناسب و همچنین تعداد و چیدمان بهینه ی میراگرهاست، به نحوی که سازه عملکرد مناسبی در برابر زلزله از خود نشان دهد. نتایج حاصل از تحلیل تاریخچه زمانی خطی که روی سازه ها صورت گرفته نشان میدهد که اگر هدف اصلی از بکارگیری بادبند کاهش برش پایه باشد، بادبند جناغی همگرا مناسبترین گزینه و با قرار گیری میراگرها از طبقه اول تا طبقه میانی می توان به عملکرد قابل قبولی از سازه جهت رسیدن به این هدف دست یافت.

کلیدواژه ها

میراگرویسکوز ، بادبند ، ستونهای فولادی پرشده با بتن ، تحلیل تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.