رفتار دینامیکی سازه های جداسازی شده تحت اثر زلزله نزدیک گسل
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران کاربردی و دستاوردهای نوین
- کد COI اختصاصی: ACA01_393
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 940
نویسندگان
عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدصفادشت
عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
سازه های جداسازی شده واقع در نواحی نزدیک به گسل به دلیل پدیده تشدید ناشی از نزدیکی پریود آنها با پریود پالس های زلزله حوزه نزدیک عموماً رفتار دینامیکی نامطلوبی دارند و استفاده از آنها را به مخاطره می اندازد. برای این منظور در این مقاله ابتدا به بررسی اثر مولفه موازی و عمود بر گسل بر رفتار ساز ه های جداسازی شده در زلزله حوزه نزدیک پرداخته می شود. نتایج نشان می دهد بخش عمده ای از پاسخ جداگر مربوط به مولفه عمود بر گسل می باشد و مولفه موازی گسل ازاهمیت کمی برخوردار می باشددربخش بعدی تاثیر خصوصیات زلزله حوزه نزدیک نظیر نسبت حداکثر سرعت به حداکثر شتاب، میزان انرژی ورودی و..... و همچنین تاثیر مشخصات سازه ای جداگرها نظیر میرایی، نسبت نیروی تسلیم جداگر به وزن سازه، سختی اولیه به سختی ثانویه جداگر و ... بر عملکرد سازه جداسازی شده مورد بررسی قرار گرفته است . نتیجه تحقیقات نشان می دهد برای پارامترهای ذکر شده مقادیر بهینه ای وجود دارد که پاسخ دینامیکی سیستم جداسازی شده به حداقل مقدار خود می رسند و این مقادیر بهینه تعیین شده اند. برای مقایسه رفتار دینامیکی سازه های جداسازی شده و سازه های جداسازی نشده، یک پل سه دهانه برای زلزله حوزه نزدیک و دور مورد مطالعه قرار گرفته است و مقادیر برش پایه و دیریفت با یکدیگر مقایسه شده است. مطابق نتایج مقایر پاسخ در زلزله حوزه نزدیک به مراتب بیشتر از زلزله حوزه دور می باشد. در بخش پایانی استفاده از سیستم های الحاقی به عنوان راهکاری مناسب برای کنترل رفتار نامطلوب سازه های جداسازی شده در زلزله حوزه نزدیک ارائه شده است. بر طبق نتایج با افزایش میرایی میراگر ویسکوز تغییرشکل های بزرگ جداساز و شتاب زیاد طبقات در زلزله حوزه نزدیک به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد.کلیدواژه ها
زلزله حوزه نزدیک ، جداسازی لرزه ای ، تشدید ، پالس پریودبلند ، میراگرالحاقی ویسکوزمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.