آنالیز حرکت قطب با استفاده از روش آنالیز هارمونیک کمترین مربعات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران کاربردی و دستاوردهای نوین
  • کد COI اختصاصی: ACA01_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1875
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خورسندی

دانشجوی کارشناسی ارشد نقشه برداری گرایش ژئودزی

علیرضا امیری سیمکویی

دانشیارگروه مهندسی نقشه برداری دانشگاه اصفهان

جمال عسگری

استادیار گروه مهندسی نقشه برداری دانشگاه اصفهان

چکیده

درسیستمهای مختصاتی بسته به زمین،عدم اینرشیال بودن سیستم سبب ایجاد خطا در تعیین موقعیت میشود. حرکت قطب یکی از عوامل تغییر موقعیت جغرافیایی نقاط است. دراین مقاله هدف، آنالیز رفتار حرکتی قطب وکشف پریودهای موجود در موقعیت قطب لحظهای با استفاده از آنالیزهارمونیک کمترین مربعات میباشد. آنالیز هارمونیک با یافتن فرکانسهای موجوددرمشاهدات سری زمانی حرکت قطب، پریودهای این حرکت را پیدا میکندبااعمال این روش برسریهای زمانی روزانه ی پردازش شده توسط سازمان IERS با سریهای زمانی و CO1 و C04 باطول داده 163 سال 2فرکانسه دوپیک بودن پریود چندلردربعضی ازبازه های زمانی مشخص می باشدو در بعضی از بازههای زمانی دیگر پریود چندلر به صورت یک سیگنال مجزا کشف گردید.بنابراین این مسئله وجود دو سیگنال را درپریودچندلر همواره تائید نمیکند. علاوه بر این سیگنالهائی با پریود سالانه، نیمسالانه، نیمه چندلر، و پریودهای 300 و 120روزه و پریودهای دیگری نیز پیدا شد. با توجه به معنادار بودن سیگنالهای کشف شده میتوان از این فرکانسها برای پیشبینی و آنالیز حرکت قطب استفاده نمود. نتایج این پیشبینی دراین تحقیق ارائه خواهد شد

کلیدواژه ها

آنالیزهارمونیک کمترین مربعات ، رفتارپریودیک قطب ، پریودچندلر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.