مطالعه سقفهای پیش تنیده و مقایسه آن با سقفهای تیرچه بلوک و دیگردالهای مسلح بتنی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران کاربردی و دستاوردهای نوین
- کد COI اختصاصی: ACA01_349
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3692
نویسندگان
دکتری سازه استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
کارشناس ارشدعمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
چکیده
در سالهاى اخیر گرایش به استفاده از دالهای پیش تنیده در ساختمانها افزایش قابل ملاحظهاى داشته و بطور اخص بهره گیری از سقفهای بتن پیش تنیده با روش پس کشیده در صنعت ساختمان طرح گردیده است. غالبا در اکثر ساختما نهاى بلند بتنى از دالهای یکطرفه و یا دو طرفه استفاده میشود ، که براى دهانه هاى بزرگ عملا جوابگو نبوده و از طرف دیگر ضخامت زیاد سقف باعث ازدیاد ارتفاع کل بنا و سنگین شدن سازه و همچنین افزایش نیروى جانبى زلزله میگردد. جهت فائق آمدن به این مشکلات میتوان بجاى دال بتن مسلح از دال بتنى پس کشیده استفاده نمود. این سیستم علاوه بر آنکه ارتفاع ساختمان را کاهش مى دهد، وزن کل ساختمان و تعداد ستونها را نیز بطور قابل ملاحظهاى کم خواهد نمود. از مزایاى دیگر استفاده از این نوع سقف را میتوان افزایش دهانه ها، ضخامت کمتر دال ، کاهش تغییر شکلها و همچنین اجراى سریع آن نام برد. تحقیقات بعمل آمده مبین آنستکه استفاده از دال پس کشیده در سقفهای یک ساختمان چهل طبقه ، میتواند ارتفاع آن را تا حدود دوازده متر کاهش داده و بالطبع وزن کل سازه را بطور مطلوبى سبک نماید. در این مقاله با بهره گیری از نرم افزار (ADAPT) و مقایسه اقتصادى سه گونه سقف ، الف : دالهای دوطرفه ب: سقفهای ساخته شده با تیرچه بلوک و ج: سقفهای بتنى پیش تنیده (به روش پس کشیده) پرداخته شده که نتایج حاصله مبین آنستکه بطور کلى انعطاف پذیری در طراحى سقفهای پیش تنیده از نوع پس کشیده به مراتب بیشتر بوده و از نظر سازه اى در سقفهای پس کشیده (بدلیل استفاده از کابل هاى با مقاومت بالا ) مزایایی (از جمله کنترل تغییر شکل ، کاهش ضخامت دال ، کاهش وزن ساختمان و ارتفاع مؤثر طبقات) را در بر می گیرد.کلیدواژه ها
بتن پیش تنیده ، پس کشیدگی ، دال بتنیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.