بررسی اثرات گردشگری مذهبی بر وضعیت زندگی ساکنان مناطق محروم درجهت دستیابی به توسعه پایدار مطالعه موردی: شهرستان کهنوج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش منطقه ای چالشها و راهکارهای توسعه در مناطق محروم
  • کد COI اختصاصی: KRESEARCH01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا طالبی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور استان تهران، واحد ری.

حبیب اله مهروئیه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تربیت مدرس.

چکیده

جاذبه‌های مذهبی، زیارتگاه‌ها و مکان‌های مقدس هر سال تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می‌کنند. بنابراین گردشگری مذهبی از نظر اقتصادی، معیشتی ، اجتماعی و زیستی دارای پیامدهای مثبت و منفی می‌باشد که به نوعی زندگی ساکنان مناطق محروم راتحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف این پژوهش بررسی تغییر و تحولاتی است که در نتیجه‌ی توسعه‌ی گردشگری مذهبی در وضعیت زندگی ساکنان مناطق محروم به وجود می‌آید. جهت مطالعه این هدف از روش تحقیق کیفی استفاده شده است. بدین منظور با استفاده از فنون مصاحبه، مشاهده مشارکتی و بررسی اسناد و مدارک به گردآوری اطلاعات مورد نیاز پرداخته شده است. نمونه مورد استفاده برای تحلیل، خانوارهای ساکن در نقاط دارای جاذبه مذهبی در سطح شهرستان کهنوج واتقع در استان کرمان می‌باشند. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که گردشگری مذهبی دارای نقاط قوت و ضعف بوده و تأثیرات اقتصادی، معیشتی، اجتماعی و زیست محیطی را در وضعیت زندگی ساکنان داشته است. بنابراین با توجه به اهمیت صنعت گردشگری کهنوج است،‌نیازمند نگاه مدیریتی و برنامه‌ریزی صحیح باتوجه به ویژگی‌های خاص زندگی ساکنان و فرهنگ حاکم بر زندگی آنان می‌باشد تا شاهد محیطی مناسب جهت جذب گردشگران مذهبی و رفع پیامدهای منفی ناشی از آن به منظور دستیابی به توسعه پایدار باشیم.

کلیدواژه ها

زیارتگاه، کهنوج، گردشگری، گردشگری مذهبی، مناطق محروم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.