مطالعه تطبیقی سیستم های تامین مالی مسکن در ایران و دانمارک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM02_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نقی مصلح شیرازی

دانشیار دانشکده مدیریت اقتصاد و علوم اجتماعی،دانشگاه شیراز

احسان جوانمردی

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها،دانشگاه شیراز

محمد نظری

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها،دانشگاه شیراز

چکیده

این مقاله در پی بررسی و شناخت سیستم‌های تأمین مالی مسکن و مقایسه آنها در دو کشور ایران و دانمارک است. به این منظور در ابتدا روش‌های ممکن تأمین مالی مسکن در جهن بررسی و سپس به شناخت سیستم‌های تأمین مالی مسکن در دو کشور ایران و دانمارک پرداختیم. روش تحقیق این پژوهش از نوع مطالعات کتابخانه‌ای با رویکرد تطبیقی و الگوبرداری می‌باشد و طی پژوهش تنها به بررسی سیستم تأمین مالی مسکن در بانک‌های تخصصی مسکن دو کشور پرداخته می‌شود. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که سیستم تأمین مالی مسکن دانمارک به دلیل وجود قوانین صریح و ثابت، آزادسازی نرخ بهره، وجود نهادهای مالی خصوصی،‌بازار رهن ثانویه منظم و قانون‌مند، گردش پول بالاتر و سریع‌تر، بهره کمتر، زمان بازپرداخت طولانی‌تر، امکان بیع متقابل، سهولت اخذ وام، حفظ تعادل در سیستم، انتشار اوراق بهادار با پشتوانه وام‌های رهنی و ساختار رقابتی بازار برای سرمایه‌گذاران جهت خرید اوراق الگوی مناسبی برای ایجاد یک ساختار مناسب نأمین مالی مسکن و بازار ثانویه رهنی در ایران می‌تواند باشد.

کلیدواژه ها

تامین مالی مسکن، بازار رهن مسکن،تامین مالی،بازار ثانویه رهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.