ارزیابی اثر مدیریت سرمایه در گردش بر عدم تقارن زمانی سود و هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM02_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا شماخی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

سعیده گودرزی

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ساوه

چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطه بین مدیریت سرمایه در گردش با عدم تقارن زمانی سود و هموارسازی سود در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. به این منظور تعداد 100 شرکت در دوره زمانی 1390-1386 انتخاب گردید. در این تحقیق اثر متغیرهای مختلف مدیریت سرمایه در گردش در قالب 4 شاخص دوره وصول مطالبات، دوره پرداخت بدهی، دوره گردش موجودی کالا و دوره تبدیل وجه نقد را بر عدم تقارن زمانی سود و هموارسازی سود در 2 فرضیه اصلی و 4 فرضیه فرعی مورد مطالعه قرار داده شد؛ همچنین 3 متغیر اندازه شرکت، رشد شرکت و اهرم مالی به عنوان متغیرهای کنترلی مورد استفاده قرار گرفت. برای آزمون فرضیه‌ها از رگرسیون چند متغیره با داده‌های تابلویی و اثرات تصادفی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می‌دهد بین مدیریت سرمایه در گردش با عدم تقارن زمانی سود و هموارسازی سود رابطه‌ای معنادار وجود دارد، بین دوره وصول مطالبات و دوره تبدیل وجه نقد با عدم تقارن زمانی سود رابطه معکوس و معنادار وجود دارد. همچنین راطه معکوس و معناداری بین دوره وصول مطالبات تایید شد. اما بین دوره تبدیل وجه نقد با هموارسازی سود رابطه معناداری مشاهده نشد. لازم به توضیح است که نتایج فرضیه‌ها تحت وجود متغیرهای کنترلی مورد سنجش قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

مدیریت سرمایه در گردش،دوره وصول مطالبات،دوره تبدیل وجه نقد،عدم تقارون زمانی سود، هموارسازی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.