اثر آتش سوزی بر تولید پوشش گیاهی مراتع زاگرس غربی(مطالعه موردی: تازه آباد سریاس پاوه)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس ملی مخاطرات محیط زیست زاگرس
- کد COI اختصاصی: CEZ01_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1504
نویسندگان
دانشجو ارشد مرتعداری. دانشگاه بیرجند
چکیده
آتش یک عامل بسیار مهم و طبیعی در شکل دادن تکامل گونهها و کارکرد اکوسیستمها است. شواهد فراوان از اثرات آتش بر تولید پوشش گیاهی در مراتع وجود دارد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر آتش بر تولید پوشش گیاهی در مراع زاگرس غربی است. برای انجام این تحقیق، ابتدا از طریق بازدیدهای صحرایی، محدوده کاری شامل منطقه آتشسوزی شده و شاهد شناسایی و سپس نمونهبرداری به روش سیستماتیک- تصادفی و با استفاده از روش پلات اندازی انجام گرفت. اندازه پلاتها براساس روش سطح حداقل و تعداد آنها از روش آماری بسدت آمد. در هر یک از مناطق آتشسوزی شده و شاهد، در انتهای فصل رشد، تعداد 30 پلات مستطیلی شکل به اندازه 1× 1/5 متر به صورت سیستماتیک- تصادفی در هر دو منطقه (مجموعاً 60 پلات) مستقر و اطلاعات مربوط به درصد پوشش، خاک لخت، لاشبرگ و تراکم در پلاتها یادداشت گردید. اندازهگیری درصد پوشش و تولید گیاهان، از طریق پلات اندازی و با استفاده از روش قطع و توزین صورت گرفت و پس از خشک کردن در هوای آزاد و در سایه توزین گردید. میزان تولید هر گونه نیز بطور جداگانه برحسب گرم بر مترمربع ثبت شد. پس از برداشت اطلاعات صحرایی، برای مقایسه خصوصیات پوشش گیاهی بین دو منطقه، از آزمون یومن ویتنی استفاده شد. نایج نشان داد آتشسوزی موجب تغییر در تولید پوشش گیاهی شده و میزان تولید گیاهان علفی، گندمیان و بوتهایها را تحتتأثیر قرار داده است. میزان تولید گیاهان علفی در منطقه آتشسوزی 2/1 برابر میزان تولید آن در منطقه شاهد بوده و مقدار تولید گندمیان و بوتهایها در منطقه شاهد به ترتیب 1/3 و 2/1 برابر مقدار تولید این گیاهان در منطقه آتشسوزی است که این مشاهدات بیانکننده آن است که در اثر آتشسوزی مقدار تولید گیاهان علفی در مراتع مورد مطالعه بیش از دو برابر افزایش داشته است.کلیدواژه ها
آتش سوزی،تولید،اصلاح مراتع،فرم رویشی،زاگرس غربی،پاوهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.