بررسی کیفی آب های زیرزمینی دشت کرمانشاه جهت استفاده برای کاربری های مختلف

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب الدین شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران محیط زیست پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران

اکبر باغوند

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

محمدجواد امیری

عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

رضا عقیانی

کارشناس ارشد مهندسی عمران محیط زیست پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران

چکیده

اهداف اصلی این پژوهش بررسی خصوصیات هیدروژئوشیمیایی و وضعیت آب زیرزمینی از جهت مصارف شرب، صنعت و کشاورزی دشت کرمانشاه می باشد. این تحقیق با استفادهاز اطلاعات ژئوفیزیکی و حفاری های اکتشافی انجام یافته در دشت مذکور، تعیین و سپس با استفاده از اطلاعات چاه های بهره برداری و مناطق تغذیه و تخلیه آبخوان مشخص شد. برای بررسی کیفیت شیمیایی آب زیرزمینی دشت کرمانشاه، از تعداد 24 حلقه چاه از منابع آب زیرزمینی نمونه برداری بعمل آمد و سپس آنالیز شیمیایی از آن منابع صورت گرفت و با استفاده از نتایج آنالیز شیمیایی، بی کربنات، سولفات، کلراید، سدیم، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، تیپ آب، و نسبت جذب سدیم آب زیرزمینی (SAR) و تغییرات زمانی هدایت الکتریکی و کیفیت آب زیرزمینی از دیدگاه شرب، صنعت و کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت و در این راستا دیاگرام های شولر، ویلکوکس، پائیز، در محیط ARC.GIS تهیه گردید. براساس نمودار شولر آب منطقه دارای کیفیت خوب و قابل قبول برای شرب بوده و بر اساس نمودار ویلکوکس نمونهها از نظر کشاورزی قابل استفاده و مناسب اند و از نظر خطر شوری در رده پائینی قرار می گیرند (کلاس های C3S2, C3S1, C2S1). بر اساس دیاگرام پائیز تیپ غالب آب زیرزمینی دشت کرمانشاه بی کربناته می باشد. و از لحاظ مصارف صنعتی کاملاً نامناسب می باشد چونکه آب کل چاه های منطقه یا خورنده و یا رسوبگذار می باشند.

کلیدواژه ها

هیدروژئوشیمی، کرمانشاه، شولر، ویلکوکس، پائیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.