ارزیابی اقتصادی تولید زعفران در چارچوب ماتریس تحلیل سیاست (مطالعه موردی: شهرستان قائن)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر قلی زاده

استادیار اقتصاد کشاورزی، دانشگاه زنجان

مجید خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه زنجان

علی شمس

استادیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه زنجان

چکیده

توجه به مزیت نسبی فعالیت های مختلف، یکی از جنبه های مهم برنامه ریزی اقتصادی است، زعفران به عنوان طلای سرخ ایران، با ارزش ترین محصول ک شاورزی و گران ترین ادویه جهان، در صادرات کشور همواره از جایگاه خاص و مهمی برخوردار بوده و پس از پسته مهمترین محصول صادراتی غیر نفتی کشور می باشد. در این میان شهرستان قائن با سطح زیر کشت 5243 هکار و تولید حدود 17 تن زعفران جایگاه ویژه ای در تولید زعفران استان و ایران دارد، لذا در این تحقیق با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از جهاد کشاورزی و سالنامه آماری گمرک ایران برای سال زراعی 92-1391 به بررسی مزیت تولید زعفران در شهرستان فائن با استفاده از شاخص های مزیت نسبی و ماتریس تحلیل سیاستی پرداخته شده است. نتایج حصل از محاسبه شاخصهای مزیت نسبی نشان داد که شهرستان قائن در تولید محصول زعفران از مزیت نسبی بالایی برخوردار است (DRC=0/326).

کلیدواژه ها

زعفران، مزیت نسبی، شاخص های مزیت نسبی، ماتریس تحلیل سیاستی، قائن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.