تحلیل جریان انرژی در تولید زیتون در منطقه رودبار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا پایدار

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

سعید فیروزی

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

هاشم امین پناه

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

چکیده

مصرف انرژی و استفاده صحیح از نهادههای کشاورزی، تأثیر بسزایی براقتصاد و حفظ محیط زیست کشورها دارد. از این رو بررسی میزان مصرف هر یک از نهاده ها در تولید محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت است. به این منظور در یک پژوهش میدانی، تعداد 303 پرسشنامه به روش کاملاً تصادفی در بین تولید کنندگان زیتون توزیع گردید. باغات مورد مطالعه در سه گروه زیر 1 هکتار، 1 تا 5 هکتار و بزرگتر از 5 هکتار دسته بندی شدند. همچنین تولید کنندگان زیتون سبز در دو گروه تولید کنندگان ارگانیک و غیرارگانیک نیز مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به کمک نرم افزار اکسل تجزیه و تحلیل شده و میانگین های چهار شاخص اربری انرژی شامل کارایی انرژی، انرژی خروجی خالص، انرزی ویژه و نسبت انرژی تعیین گردیدند. میانگین های انرژی های ورودی و خروجی در هر هکتار به ترتیب MJ/ha 35506/54 و MJ/ha 64571/17 به دست آمد. نسبت انرژی، کارایی انرژی، انرزی ویژه و انرژی خالص نیز به ترتیب 5/36، kg/MJ 0/45، Mj/kg 17/19 و MJ/ha 29064/63 تعیین گردید. مقدار انرژی خالص مثبت و ن شان دهنده بیلان مثبت انرژی است. کارایی انرژی در باغات کوچک بیشتر از باغات متوسط و بزرگ بود. نتایج نشان داد، سهم انرژی تجدید ناپذیر و غیرمستقیم در تولید زیتون به ترتیب 94/4 و 80/9 درصد از کل انرژی بود. بررسی ها نشان داد که کارایی مصرف انرژی در باغات ارگانیک (1/69kg/MJ) بیشتر از باغات غیرارگانیک (0/21kg/MJ) بود.

کلیدواژه ها

زیتون، انرزی، کارایی انرژی، نسبت انرژی، سطوح مختلف زیرکشت، تولید ارگانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.