اثرارتفاع برداشت بر عملکرد علوفه و دانه زراعت دومنظوره ارقام جو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفهد غرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، ایران، اهواز

مجتبی علوی فاضل

عضو هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، ایران، اهواز

شهرام لک

عضو هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، ایران، اهواز

چکیده

به منظور بررسی اثر ارتفاع برداشت علوفه بر عملکرد دانه و انتقال مجدد ماده خشک به دانه در زراعت دومنظوره ارقام جو، آزمایشی در سال زراعی 91-1390 بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در اراضی حمیدیه واقع در جنوب شرقی اهواز اجرا گردید. سطوح تیمار ارتفاع برش علوفه سبز شامل: برداشت از ارتفاع 5، 10، 15 سانتی متری بالای سطح خاک در ابتدای ساقه رفتن در مرحله 30 و 31 زادوکس (6-5 فیکس) و عدم برداشت علوفه (شاهد) و سه رقم جو شامل جنوب، 10 سراسری (زهک) و نیمروز بود. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش شدت برداشت بخش بیشتری از گیاه، از مقدار انتقال مجدد، سهم انتقال مجدد و عملکرد دانه کاسته و برعملکرد علوفه خشک افزوده شد. بیشترین مقدار عملکرد دانه (3614/58 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد بیولوژیکی (8080/58 کیلوگرم در هکتار) و شاخص سطح برگ (4/66 مربوط به عدم برش علوفه (شاهد) و بیشترین عملکرد علوفه خشک (3607/58 کیلوگرم در هکتار) به ارتفاع برش از 5 سانتی متر از سطح خاک تعلق داشت. در بین ارقام جو، رقم 10 سراسری (زهک) بیشترین عملکرد دانه (3742/37 کیلوگرم در هکتار)، ولی در عملکرد علوفه خشک (2558/81 کیلوگرم در هکتار رقم جنوب بیشترین مقدار را دارا بود. در مجموع رقم 10 سراسری (زهک) در تیمار عدم برداشت علوفه بیشترین عملکرد دانه و رقم نیمروز در ارتفاع برش 5 سانتی متری سطح زمین بیشترین عملکرد علوفه خشک را دارا بودند.

کلیدواژه ها

ارتفاع برداشت، علوفه سبز، عملکرد دانه، ارقام جو، شاخص سطح برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.