بررسی ویژگی های مدیریتی گلخانه داران سنتی و مدرن از لحاظ مصرف کود و سم در استان اصفهان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 876
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین امید

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

علیرضا عبدپور

استادیار دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

فرشاد کیوان بهجو

استادیار دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

امروزه رشد روزافزون جمعیت، موجب نیاز بیشتر بشر به مواد غذایی گردیده که این عامل موجب گسترش تولیدات کشاورزی و تأثیرات سوء بر خاک و منابع پایه شده است. استفاده از کود و سموم دفع آفات علاوه بر آلوده سازی خاک و منابع آب های سطحی و زیرزمینی، باعث فرسایش ژنتیکی و انقراض گونه های جانری و گیاهی نیز می شود. این فرایندها، تعادل های زیست محیطی و بومی را به تدریج بر هم می زند و پیامدهای خطرناکی را در پی دارد. بر این اساس، هدف این تحقیق حاضر بررسی نوع کود سم مصرفی گلخانه های سنتی و مدرن در استان اصفهان می باشد. این تحقیق در دو منطقه فلاورجان و شهرضا واقع در استان اصفهان انجام شد. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه می باشد که با تکمیل آن از طریق مصاحبه، اطلاعات لازم گردآوری گردید. پرسشنامه ها حاوی اطلاعاتی در مورد مشخصات فردی مدیر، مشخصات فنی واحدهای گلخانه ای، میزان مصرف نهاده های کود و سم، هزینه های تولید و میزان درآمد حاصل از کشت محصولات گلخانه ای در سال زراعی 1392-1391 هستند. نتایج آزمون کای اسکوئر نشان داد که رابطه معنی داری بین واحدهای گلخانه ای سنتی و مدرن با متغیرهای سطح تحصیلات، تجربه در گلخانه داری، درآمد و نوع کود دامی (با معنی داری بین واحدهای گلخانه ای سنتی و مدرن با متغیرهای سطح تحصیلات، تجربه در گلخانه داری، درآمد و نوع کود دامی (با سطح اطمینان 99 درصد) و متغیرهای سن و هزینه کود دامی (با سطح اطمینان 95 درصد) وجود دارد. از طرفی، رابطه معنی داری بین واحدهای مدرن و سنتی و متغیرهای مساحت گلخانه، نوع کود شیمیایی، هزینه کود شیمیایی، نوع سم مصرفی و هزینه سم مصرفی به دست نیامد.

کلیدواژه ها

گلخانه، واحد سنتی، واحد مدرن، کودمصرفی، سم مصرفی، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.