تخمین میزان تولید خالص بیوماس (Bn) و پتانسیل عملکرد (Y) برای دو محصول گندم و ذرت در منطقه ممسنی استان فارس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا سعدی خانی

دانشجوی دکتری گروه علوم خاک دانشکه کشاورزی دانشگاه لرستان

چکیده

امروزه نظر به اهمیت بالای منابع طبیعی به ویژه خاک در تأمین امنیت غذایی، مدیریت و برنامه ریزی جهت استفاده صحیح از این منابع ارزشمند امری ضروری محسوب می گردد. یکی از ابزارهای بسیار مهم و کاربردی جهت استفاده بهینه منابع خاک روش های گوناگون ارزیابی اراضی و تعیین قابلیت و استعداد اراضی می باشد. یکی از روش ها، تخمین پتانسیل عملکرد محصول در شرایط ایده آل و بهینه است. در این روش عملکرد بدون در نظر گرفتن هر نوع محدودیتی از جمله محدودیت های آب، خاک و مدیریت محاسبه می شود. در این تحقیق، تولید خالص بیوماس (Bn) و پتانسیل ع ملکرد (Y) محصولات گندم و ذرت برای منطقه ممسنی (به مرکزیت شهر مصیری) انجام شد. شهرستان از شمال به استان کهکیلویه و بویراحمدف از جنوب به بوشهر، از شرق به شهرستان شیراز و از غرب نیز به استان کهکیلویه و بویراحمد منتهی می گردد. در ضمن از ایستگاه سینوپتیک نورآباد با طول جغرافیایی 51 درجه و 32 درجه شرقی و عرض جغرافیایی 30 درجه و 4 دقیقه شمالیبرخی از اطلاعات مورد نیاز اسخراج شد. نتایج حاصل نشان داد میزان عملکرد برای محصول گندم و ذرت در منطقه ممسنی استان فارس بدون وجود محدودیت های خاک برابر با 6021 و 7329 کیلوگرم در هکتار ماده خشک می باشد که این مقدار برداشت شده در بعضی از مناطق تا 2 برابر برداشت محصول در منطقه است. این مقدار عملکرد به ما گوشزد می کند که با مدیریتی صحیح در استفاده از آب و عملیات کشاورزی، علاوه بر حفظ حاصلخیزی خاک و حفظ خاک برای نسل های آینده، از فرصت های زمین زراعی و باغات بیشتر استفاده کرده و محصولی با کمیت و کیفیت بهتری برداشت می کنیم.

کلیدواژه ها

ارزیابی تناسب اراضی، تولید خاص بیوماس، پتانسیل تابشی- حرارتی، پتانسیل عملکرد، گندم و ذرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.