بررسی تأثیر ماده هیدروکسی کینولین و اسانس گیاهان دارویی برافزایش کیفیت و عمر ماندگاری گلهای شاخه بریده

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر عباسی قادی

سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور، ایران

چکیده

یکی از عرصه های فعالیت محققین علوم کشاورزی کاربرد مواد شیمیایی و فلزی در بهبود خواص کمی و کیفی گیاهان تولید شده مخصوصاً گیاهان زینتی می باشد. داودی (L.Chrysanthemum morifolum) جزء گل های شاخه بریده ی مهم دنیا است که امروزه رتبه دوم جهانی را پس از گل رز از لحاظ اقتصادی و کشت و کار دارا می باشد. یکی از مشکلات مهم این گل انسداد آوندی و برهم خوردن ت عادل آبی در این گل است. بدین منظور مطالعه ای بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار فولیک اسید در 4 سطح (50، 100 و 150 میلی گرم در لیتر)، اسانس گیاهی بهارنارج در 4 سطح (1، 3 و 5 سی سی در 250cc آب) و نانوذرات مس در 4 سطح (5، 10 و 20 میلی گرم در لیتر) همراه با شاهدف با 3 تکرار، در 36 پلات و در هر پلات چهار شاخه گل در آزمایشگاه پس از برداشت دانشکده کشاورزی انجام شد. در این آزمایش عمر گلجایی، کلروفیل b,a و گلبرگ ها، کاهش وزن تر، درصد مادهی خشک، کاهش درجه ی بریکس، جمعیت باکتری های انتهای ساقه و محلول گلجایی و فعالیت آنزیمهای موجود در گل مورد ارزیابی قرار گرفته است. با توجه به نتایج به دست آمده اثر ماده هیدروکسی کینولین و اسانس گیاهان دارویی بر افزایش کیفیت و کمیت گیاه زینتی شده است.

کلیدواژه ها

اسانس، گیاه زینتی، کیفیت، هیدروکسی کینولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.