بررسی اثر روش های کاربردی (پالسی و غوطه وری) اسانس گیاهی دارچین، چیتوسان و ساکارز (به تنهایی و در ترکیب) با غلظت های مختلف بر طول عمر و کیفیت گل های شاخه بریده رز رقم آنجلینا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی ومدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MEAENRS01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر آشورنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان زینتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سپیده کلاته جاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمد متینی زاده

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

چکیده

ترکیبات فعال بیولوژیکی طبیعی گیاهان به نظر می آید به طور کلی قابل قبول تر بوده و نسبت به ترکیبات مصنوعی خطر کمتری دارند و به عنوان منبع مؤثری برای کنترل بیماری عمل می کنند. در این آزمایش به 3 غلظت متفاوت چیتوسان (5 و 2/5، 1 پی پی ام) برای انجام آزمایش مربوط به تیمار به صورت غوطه وری (10 دقیقه) و 3 غلظت متفاوت از اسانس دارچین (50، 100 و 150 پی پی ام) برای به کارگیری در تیمار کوتاه مدت (پالسی) و همچنین 3 غلظت از ترکیب این دو ماده (1-50، 2/5-50 و 1-100) برای به کارگیری در تیمار به صورت غوطه وری (10 دقیقه) –پالسی نیاز بود. مقایسه میانگین اثر تیمارهای اعمال شده نشان داد که به طور کلی تیمارهای دارچین به صورت پالسی (24 ساعته) و تیمارهای چیتوسان- دارچین به صورت غوطه وری- پالسی (10 دقیقه-24 ساعته)، اثر بهتری بر طول عمر گل ها نسبت به سایر تیمارها دشتند. میزان وزن تر نسبی از روز صفر تا دوم در تیمارهای غوطه وری با غلظت 2/5 پی پی ام، پالسی با غلظت 50 پی پی ام و غوطه وری- پالسی با غلظت 1-50 پی پی ام افزایش و در سایر تیمارها کاهش یافت. میزان وزن تر به وزن خشکگلبرگ از روز صفر تا روز سوم تنها در تیمار غوطه وری- پالسی باغلظت 1-50 پی پی ام افزایش یافت و در سایر تیمارها از میزان وزن تر به وزن خشک گلبرگ کاسته شد، میزان آنتوسیانین گلبرگ از روز صفر تا سوم در تیمار غوطه وری با غلظت های 1 و 5 پی پی ام کاهش یافت اما در غلظت 2/5 پی پی ام این تیمار به مقدار خیلی جزئی در میزان آنتوسیانین گلبرگ افزایش نشان داده شد.

کلیدواژه ها

چیتوسان، دارچین، آنتوسیانین، گل رز و عمر پس از برداشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.