کنترل زمان بندی احتراق گاز طبیعی در موتور تراکمی همگن با افزودن گاز سنتزی توسط یک مدل سینتیک شیمیایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز
  • کد COI اختصاصی: ICICE08_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا وشتانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

مسعود ریحانیان

دانشجویدکتری دانشکده ی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

سمیرا اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

وحید حسینی

عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

موتورهای اشتعالی تراکمی همگن به علت قابلیت بازدهی حرارتی بالا، کاهش شدید آلاینده هایی نظیر اکسیدهای نیتروژن (NOx) و کاهش مصرف سوخت در سا لهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. بزرگ ترین معضل این موتورها، کنترل احتراق م یباشد که در محدوده عملکردی باریکی میان ضربه و بد سوزی اتفاق می افتد. گاز طبیعی از سوخت های پرکاربرد در موتورهای احتراق داخلی است. استفاده از گاز طبیعی در موتورهای تراکمی همگن، به علت تمایل پایین آن به خود اشتعالی، دشوار است و در نتیجه در بررسی کنترل احتراق می بایست از روش هایی نظیر افزودن گاز سنتزیاستفاده کرد. در این مقاله مدل صفر بعدی تک ناحیه ای که به طور مستقل به منظور کنترل پیش بینی زما نبندی احتراق و اثر اضافه کردن گاز سنتزی (RG) که دارای ترکیب متغیری از کربن مونوکسید و هیدروژن می باشد، به عنوان عامل کنترل کننده احتراق استفاده می گردد. برای صحت سنجی از نتایج تجربی حاصل از موتور تک سیلندر CFR استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که افزودن گاز سنتزی (RG) و در کنار آن تغییر درصد هیدروژن در ترکیب گاز سنتزی (RG)، با تغییر خواص ترمودینامیکی و خواص شیمیایی احتراق، باعث تغییر زمان شروع احتراقمی گردد و می تواند روش مناسبی برای کنترل احتراق در موتور HCCI به دست آورد که موجب گسترده شدن محدوده کاری موتور، افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت خصوصاً در نسبت های هم ارزی و دمای ورودی پایین تر، می شود.

کلیدواژه ها

(RG) موتور اشتعال تراکمی همگن، مدل سازی تک منطقه ای، زمان آغاز احتراق، کنترل احتراق، گاز سنتزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.