بررسی تحمیل و تحمل مشکلات سازمانهای غیردولتی بین المللی در زلزله بم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM05_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا افلاطونیان

عضو هیئت مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی کرمان

رضا عباسی

MPH و پژوهشگر HSR دانشگاه علوم پزشکی کرمان و مدیر کل بهزیستی استان کرمان

چکیده

در 5 دیماه سال 1382 زلزله در شهر بم بوقوع پیوست که باعث تخریب 80% زیر ساختهای شهر بم گردید. سازمان های غیردولتی ( NGOها ) از سراسر جهان حضور یافتند و نقش حیاتی ایفا کردند. مقاله حاضر با هدف شناخت برخی از مشکلاتی که NGOها در طول خدمت در زلزله بم ایجاد نمودند و سازمانهای غیردولتی بین المللی انجام گرفت.روش کار: یک مطالعه کیفی با استفاده از روش مصاحبه Semi structured با کارشناسان ارشد بهداشت عمومی و مدیران وقت در بخش سلامت در بم انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها از روش تجزیه و تحلیل چارچوب مطالعات انجام شد.یافته ها:این مطالعه نشان داد که هر چند سازمان های غیردولتی بین المللی تلاش خود را برای کمک به مردم در منطقه با کیفیت و کمیت بالایی انجام دادند اما معدودی از آنها برخی از اثرات منفی بر جامعه در مناطق تحت تاثیر را به همراه داشتند. مشکلات که شامل عدم آگاهی از مسائل فرهنگی، تقسیم بندی های ناکارآمد برای تحویل وجوه و خدمات، تحویل کالا به صورت ناهماهنگ و همچنین ارتباط نامناسب با مردم بومی و مقامات از جمله مشکلات آنها بوده است.بحث و نتیجه گیری:نتایج این مطالعه نشان می دهد که خلاء هایی در نظام هماهنگ بین المللی و ملی وجود دارد که NGOها متحمل و یا تحمیل کننده مشکلاتی به منطقه تحت حادثه شده اند پیشنهاد می شود صندوق بین المللی بحران در سطح جهان و ستاد ملی مدیریت بحران در کشورها و تا سطح استانها و شهرستانها و بخشها تسری پیدا کند. تا از مشکلات احتمالی دهندگان و گیرندگان خدمت در مناطق حادثه دیده پیشگیری گردد.

کلیدواژه ها

NGO، مشکلات بخش سلامت، زلزله بم، تحمیل و تحمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.