تحلیل فنی و اقتصادی پیشگیری از بحران های حمل و نقلی در پخش حامل های انرژی مبتنی بر شبکه های حسگر بیسیم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM05_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جمشیدی

عضو هیات علمی، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گیلان غرب

چکیده

یکی از راه های مهم توزیع حامل های انرژی بین مراکز صنعتی، تجاری و شهری در کشور ما استفاده از سیستم حمل و نقل زمینی، ریلی، هوایی و دریایی می باشد. این روش توزیع انرژی دارای مخاطراتی نیز می باشد که در صورتی که برنامه ای برای کنترل آن وجود نداشته باشد به نوعی سبب ایجاد بحران خواهد گردید. با توجه به اینکه این حامل ها عمدتاً فراورده های نفتی از جمله نفت، بنزین و نفت گاز می باشند لذا نقش کلیدی در اقتصاد انرژی دارند. بنابراین باید زیرساختی فراهم گردد تا با استفاده از آن بتوان به صورت جامع این فرایند را مدیریت و کنترل نمود. با توجه به وضعیت زیر ساخت های مخابراتی در کشور ایران می توان از سیستم های نوین ارتباطی از جمله شبکه های حسگر بیسیم در جهت پشتیبانی سیستم های انتقال و پخش فراورده های نفتی استفاده کرد. شبکه های حسگر بیسیم دارای نود هایی هستند که می توانند اطلاعات مختلف و مورد نیاز را به صورت آنلاین و از طریق مخابرات ماهواره ای به واحد های تصمیم گیری و کنترل هدایت کنند. نودهای این شبکه ها برای کاربرد های مختلف دارای سنسور هایی است که این سنسورها داده ها را دریافت نموده و سپس به سمت مرکز کنترل ارسال می کنند. برسی ها نشان داد با کمک این روش ضمن دریافت سریع و آنلاین داده ها به عنوان اصلی ترین پارامتر جهت تصمیم گیری برای مدیریت بحران می توان تعداد زیادی از وسایل نقلیه حمل کننده انرژی را در حد شرکت پخش فراورده های نفتی کشور را مانیتورینگ و کنترل نمود.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بیسیم، کنترل انرژی، مانیتورینگ انرژی، مدیریت بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.