تهیه طیف طرح ویژه ساختگاه شهرستان ارومیه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM05_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیاد آهنگری

دانشجوی دکتری مهندسی عمران مهندسی زلزله، پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی شاخص پژوه

رضا بمانیان

دانشجوی دکتری مهندسی عمران مهندسی زلزله، پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی شاخص پژوه

چکیده

کشور ایران بر روی یکی از قوی ترین کمربندهای لرزه خیز جهان (کمربند لرزه خیز آلپ-هیمالیا) واقع شده است. از این رو سازه های حیاتی مانند بیمارستانها، سدها، نیروگاههای اتمی و ... باید به نحوی طراحی گردند که در اثر زلزله های شدید اسیب کمی دیده و قابل بهره برداری باشند. برای طراحی بهینه این سازه ها، آیین نامه 2800 ایران به تنهایی کافی نبوده و تحلیل خطر لرزه ای جهت دستیابی به داده های مورد نیاز جهت طراحی بهینه لرزه ای، بایستی اعمال گردد. در این مطالعه تحلیل خطر برای شهر ارومیه واقع در استان آذربایجان غربی دارای موقعیت جغرفیایی 37.551 E و 45.065 N،. به روش PSHA (Probabilistic seismic hazard analysis) انجام گرفته است. طیف ویژه ساختگاه در دو حالت میانگین (50%) و میانگین + انحراف معیار (84%) برای روابط کاهندگی Campbell&Bozorgnia Boore و Ambersys بدست امده و در نهایت شتابنگاشت سازگار با طیف ویژه ساختگاه ترسیم گردیده است. شتاب نگاشت هم پایه شده زلزله السنترو وطیف پاسخ تاریخچه زمانی سیستم یک درجه ازادی از برنامه Rascal بدست امده است. تعین پارامترهای لرزه‌خیزی با روش Kijko-Sellovol-Bayes با استفاده از نرم افزار Kijko انجام گرفته است .

کلیدواژه ها

تحلیل خطر، ﺭﻭﺍﺑﻂ ﮐﺎﻫﻨﺪگی، طیف طرح، شتاب طراحی (PGA, PSA)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.