تاثیر استفاده از داده های مکانی در بهینه سازی اقدامات امداد و نجات در شرایط رویداد زمین لرزه های نیرومند (مورد کاوی شهر مشهد)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 762
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INDM05_029
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1393
چکیده مقاله:
امروزه بواسطه توسعه سیستمهای اطلاعات مکانی زمینه بکارگیری اطلاعات گسلهای زمین در محدوده شهرها برای پیش بینی و محاسبه میزان تخریب ناشی از وقوع زلزله مخرب در شهرها فراهم شده است. در مقاله حاضر تلاش می شود تا تاثیر استفاده از زیرساخت داده های مکانی، در بهینه سازی اقدامات امداد و نجات در شرایط رویداد زمین لرزه های نیرومند، بررسی شود. لایه های زمین شناسی و گسلها، رفتار لرزه ای متفاوتی در برابر زلزله از خود نشان می دهند. زمین های آبرفتی ، گسلهای فعال و میزان استحکام لایه های زیرین شهر، از عوامل مورد رسیدگی در این رفتار شناسی هستند. امواج لرزه ای شهر مشهد با استفاده از شبکه شتاب نگاری خراسان و شبکه پایش حسگرهای مشهد و شبکه لرزه نگاری کشور، بصورت برخط ، دریافت و در سامانه ای که توسط شرکت دانش بنیان پژوهشگران رخدادهای طبیعی طوس، طراحی شده است، ثبت و نگهداری می شود. پارامترهای امواج لرزه ای دریافت شده، بعنوان اطلاعات اولیه مدلسازی استفاده می شود و با انجام پردازش و محاسبات ژئوتکنیک روی اطلاعات جمع آوری شده و تلفیق آن با اطلاعات استحکام بنای ساختمانهای شهری که از پایگاه اطلاعات شهرسازی شهرداری استخراج می شود، تحلیلی از رخدادهای ناشی از زمین لرزه و شدت خسارت سازه های شهری بدست می آید. این تحلیل و محاسبات اگر شرایط بحران در شهر را نتیجه دهد، بصورت اتوماتیک فرامین از پیش تعیین شده ای که در پایگاه اطلاعات سامانه برای کلیه مراکز پاسخگو و متعهد برنامه ریزی شده است، توسط سامانه صادر می شود. همزمان نقشه-های هم شتاب زلزله، در محدوده جغرافیایی تحت کنترل سامانه برروی سیستم اطلاعات مکانی شهر مشهد بارگذاری شده و سوابق برای تحقیقات علمی بعدی و تحلیل واقعه ای دیگر حفظ می گردد. به همین دلیل اطلاعات دقیق شهرداری ها در این خصوص بسیار مهم و تعیین کننده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی آبسالان
کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات - سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد،
عباس کنگی
دکترای تکتونیک - شرکت دانش بنیان پژوهشگران رخدادهای طبیعی طوس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :