مقایسه تطبیقی شاخص‌های انرژی و انتشار گازهای گلخانه‌ای ایران و کشورهای منتخب جهان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست، صنعت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IRANEIE01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی پناهی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران گروه اقتصاد محیط زیست

فرزام پوراصغر سنگاچین

رئیس گروه محیط زیست، دفتر امور آمابس و توسعه منطقه ای معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست

مهدی عالی پوراردی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

با افزایش جمعیت، صنعت و شهرنشینی باز بشر به منابع انرژی افزایش یافته و به دنبال آن انتشار انواع آلاینده‌ها و گازهای گلخانه‌ای شتاب مضاعفی یافته است. افزایش روزافزون مصرف انواع سوخت‌های فسیلی و به دنبال آن انتشار فزاینده انواع گلخانه‌ای باعث افزایش غلظت این گازها در جو زمین شده است. این پدیده نگرانی‌های زیادی را در جهان پدید آورده و برای رویارویی با مخاطرات حاصله، مقدمات لازم برای تصویب کنوانسیون تغییرات اقلیمی مقارن با کنفرانس رو در سال 1992 و پروتکل که و تو در سال 1997 فراهم گردید. جمهوری اسلامی ایران نیز کلیه اسناد به این کنوانسیون و پروتکل را امضاء نموده تعهداتی را در این خصوص پذیرا شده است. مقاله حاضر در بردارنده نتایج مطالعه‌ای تطبیقی بین ایران و تعدادی از کشورهای منتخب از نظر شاخص‌های تولید و مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه‌ای است و در آن، روند تغییرات حاصله در شاخص‌های فوق، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است . این در حالی است که عضویت ایران در بسیاری از معاهدات بین‌المللی والزام‌آور ایجاب می‌کند که فضای کلی تولید و مصرف انرژی در کشور تجزیه و تحلیل شده و تدابیر لازم از نظر اصلاح روندهای مخاطره آمیز و وارونه ساختن آنها در فرآیندهای تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها اتخاذ گردد.

کلیدواژه ها

انرژی، شاخص‌های انرژی، ایران، گازهای گلخانه‌ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.