طراحی سیستم تخمینگرهزینه های پروژه های عمرانی بر مبنای منطق فازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مصالح ساختمانی و فن آوریهای نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مرادی بیرانوند

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تحقیقات یزد

حسنعلی مسلمان یزدی

استادیار بخش عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

در هر جامعه صنعت ساخت و ساز ابزاری است، برای دست یابی به اهداف آن جامعه در توسعه شهری و روستایی، که تأثیربسیار زیادی بر اقتصاد آن جامعه دارد. با این حال سالانه میزان شکست های تجاری در صنعت ساخت و ساز در بیشترینمیزان خود قرار دارد که باعث افزایش هزینه درپروژه ها عمرانی می گردد. این هزینه های اضافی باعث ناکامی در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده در چارچوب هزینه، زمان و کیفیت می شوند. از عوامل اساسی که در مرحله اجرا پروژه لازم است مورد بررسی و تجزیه وتحلیل قرار گیرد، هزینه و بودجه پروژه ها می باشد. قبل از شروع پروژه، برای مدیران این موضوعاهمیت دارد که در مقاطع مختلف زمانی چه بودجه ای جهت انجام کار نیاز خواهیم داشت. جهت دست یابی به این امر و کاهش هزینه های پروژه های عمرانی نیاز است که ما شناخت بهتری نسبت به عوامل موثر برهزینه پروه های عمرانی داشتهباشیم تا بتوانیم تا بتوان در آینده برآورد بهتری نسبت به هزینه پروژه های عمرانی داشته باشیم، در این تحقیق با مطالعه ادبیات گذشته و بررسی عوامل منجربه شکست در پروژه های عمرانی، اقدام به تهیه پرسشنامه و بهره گیری از نظرات متخصصین اقدام کرده و با کمک روشهای آماری اقدام به شناسایی عوامل کرده، و با استفاده از روشهای تصمیم گیری چند معیاره فازی (FTOPSIS( وزن هریک عوامل موثر بر هزینه پروژه های عمرانی بر اساس معیارها مشخص شده است ودر نهایت با استفاده از منطق فازی روشی برای بررسی میزان تأثیر عوامل مختلف بر هزینه و تخمین هزینه پروژه های عمرانی ارائه شده است . که این روش به متخصصین و مدیران اجازه می دهد با بهره گیری از نطر خود متخصصان میزان افزایش هزینه پروژه، را محاسبه و راهکارهای مناسب جهت کاهش این مشکل را ارائه کرده

کلیدواژه ها

تصمیم گیری چند معیاره ، سیستم استنتاج فازی، پروژه های عمرانی/FTOPSIS / عوامل موثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.