نقش مدیریت دانش بر توسعه سرمایه اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه به عنوان موسسه فرهنگی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی نقش و جایگاه موسسات فرهنگی هنری در توسعه فرهنگی کشور
  • کد COI اختصاصی: ECIA04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره موسوی

دانشجوی دکترا برنامه ریزی درسی دانشگاه اصفهان

محمدجواد لیاقت دار

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

جلال جبل عاملی

مربی و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، نقش مدیریت دانش بر توسعه سرمایه اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه اصفهان به عنوان موسسه فرهنگیاست. جامعه آماری پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان بود. این تحقیق توصیفی-پیمایشی و از نوع همبستگی و اطلاعات و داده‌های پژوهش با استفاده از پرسشنامه جمع‌آوری شدند. داده‌های تحقیق پس از جمع‌آوری بر اساس فرضیه‌ها و اهداف تحقیق با استفاده از روش همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده گویای آن است که بین فرایندهای مدیریت دانش و ابعاد سرمایه اجتماعی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. این تحقیق همبستگی مثبت و معناداری را بین توسعه فرایندهای مدیریت دانش با مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی در دانشگاه اصفهان نشان داده که وجود مدیریت دانش‌محور موجب توسعه سرمایه اجتماعی(شناختی، رابطه‌ای و ساختاری) در دانشگاه اصفهان خواهد شد. ضریب تعیین نشان می‌دهد که 39% از نمرات مؤلفه‌های سرمایه شناختی و رابطه‌ای تحت تأثیر فرایند توسعه مدیریت دانش قرار دارد. همچنین رابطه مثبت و معناداری بین تک تک فرایندهای مدیریت دانش(ایجاد، ثبت، پالایش، انتشار و کاربرد) و مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی (شناختی، رابطه‌ای و ساختاری) وجود دارد که ضریب تعیین نشان دهنده آن است که نمرات مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی 33% تحت تأثیر فرایند ایجاد دانش، 25% تحت تأثیر فرایند انتشار دانش و 49% تحت تأثیر فرایند کاربرد دانش قرار دارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.