امکانسنجی استحصال نمک صنعتی از حوضچه های تبخیری نیشکر(تالاب انسان ساخت ناصری خرمشهر ) با توجه به کیفیت آن وبا نگرش ویژه به حفظ کیفیت اکوسیستم تالاب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC04_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا حرف شنو

رئیس قسمت حفاظت و بهره برداری سازمان آب و برق خوزستان

سیدمحمدباقر نبوی

استادیار دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر

قدرت الله روشنفکر

کارشناس مسئول آبشناسی آزمایشگاه سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

شور شدن آب رودخانه کارون درسال 1378 و ممانعت از تخلیه زه آب واحدهای غربی شرکت توسعه نیشکر (واحدهای میرزاکوچک خان و امیرکبیر )به رودخانه و رهاسازی آنهابه اراضی شمال غرب خرمشهر، منجربه تشکیل تالاب انسان ساخت ناصریخرمشهر با مساحت تقریبی 12000 هکتار گردید. این تالاب در تقسیم بندی اکوسیستمهای آبی جزء اکوسیستمهای لب شورو شور قرار دارد. بمنظور امکانسنجی استحصال نمک صنعتی با توجه به کیفیت آن و با نگرش ویژه به حفظ کیفیت اکوسیستمتالاب انسان ساخت ناصری خرمشهر تحقیقی درمحدوده زمانی زمستان 1390 تاتابستان 1391 (فصل سرد وگرم)در محدودهمطالعاتی تالاب ناصری خرمشهرانجام گردید. نمونه برداری از 14 ایستگاه با استفاده از روشهای استانداردمتد جهت اندازه گیریپارامترهای هدایت الکتریکی، کل مواد جامد محلول، کلسیم، منیزیم، سولفات، کلراید، سدیم و شوری صورت پذیرفت. مقایسهکیفیت آب ایستگاههای مطالعاتی(پارامترهای اندازه گیری شده) با کیفیت آب خوریات منطقه (منبع تامین آب حوضچه هایاستحصال نمک ماهشهر) و همچنین مقایسه نتایج آنالیز نمک طبیعی حاصل از تبخیردرتالاب با حوضچه های استحصال نمک بندرامام نشان داد که با توجه به هدایت الکتریکی و شوری بالای ایستگاههای EW1, EW2, EW3, EW4,WW5,CWE و نتایج آنالیز نمک طبیعی حاصل از تبخیر درتالاب (NACL98/2%؛ 0/4% کلسیم، 0/43% منیزیم، 0/92% سولفات و 0/04% گل و لای) امکان استفاده از آن درصنعت، پس از شستشو وخالص سازی وجوددارد.

کلیدواژه ها

تالاب ناصری، هدایت الکتریکی، زه آب، نمک طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.