حذف منگنز از محلولهای آبی توسط ستون بستر- ثابت ماسه بادی دشت سیستان بر مبنای مدل توماس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC04_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی کیانی

کارشناس ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی مدرس گروه مهندسی آب دانشگاه پیام نور واحد ایذه

شایان شامحمدی

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

مرضیه شکوهی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز

بابک کاوسی بلوطکی

کارشناس ارشد مهندسی عمران آب

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی حذف یون منگنز از محلول های آبی در حالت جریان پیوسته توسط ستون بستر-ثابتماسه بادی دشت سیستان با استفاده از مدل توماس می باشد. ماسه به عنوان جاذب از دشت سیستان جمع آوری و سپسذرات بین 125 تا 150 میکرون انتخاب گردید. حداکثر ظرفیت جذب ماسه و ثابت توماس در حالت پیوسته بودن جریانمحاسبه شد و عملکرد ستون جاذب با تغییر متغیرهای دبی، ارتفاع بستر جاذب و غلظت منگنز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که حداکثر راندمان جذب منگنز توسط ماسه بادی در اسیدیته 4، برابر 71/5% می باشد. همچنین با افزایش ارتفاع، مقدار آلاینده جذب شده در نقطه شکست (qB) افزایش می یابد. مدل توانست به نحو قابل قبولی رفتارجذب منگنز را توصیف کند، بطوریکه ظرفیت جذب ماسه بر مبنای مدل توماس، با افزایش ارتفاع ستون از 2/5 به 7/5 سانتیمتر به دلیل افزایش سطح جاذب به منظور جذب منگنز، از 0/2188 به 0/2637 0میلی گر م بر گرم افزایش یافت.

کلیدواژه ها

جذب منگنز، ستون بستر ثابت، ماسه بادی، مدل توماس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.