استفاده از مولتی آنزیم کمین در جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و تاثیر آن بر شاخص گنادوسوماتیک (GSI)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد عادلیان

نویسنده مسوول: دانشجوی کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا ایمان پور

دانشیار گروه شیلات ، دانشکده شیلات و محیط زیست، ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

وحید تقی زاده

استادیار گروه شیلات ، دانشکده شیلات و محیط زیست، ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد مازندرانی

استادیار گروه شیلات ، دانشکده شیلات و محیط زیست، ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

مولتی آنزیم کمین دارای آنزیم های فیتاز، لیپاز، زایلاناز، پروتئاز، بتاگلوکاناز، آلفا آمیلاز، پنتوسوناز، همی سلولاز، سلولاز و پکتیناز است. مولتی آنزیم کمین علاوه بر تاثیراتی که در تغذیه و گوارش دارد، آیا می تواند بر شاخص های گنادی تاثیرگذار باشد و سبب رسیدگی جنسی در زمانی کوتاه تر نسبت به گروه شاهد شود؟ شاخص گنادوسوماتیک (GSI) معیار خوبی برای رسیدگی تولیدمثلی است. در این پژوهش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در 5 تیمار و 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. مولتی آنزیم کمین در مقادیر 0 (شاهد)، 250، 500، 750 و 1000 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم غذا، به جیره اضافه شد و به ماهی ها داده شد و پس از 8 هفته ماهی ها مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا وزن هر ماهی اندازه گیری شد و پس از استخراج تخمدان ماهی، وزن تخمدان نیز توزین گردید و سپس شاخص گنادوسوماتیک محاسبه گردید. معنی داری مقادیر GSI در تیمارهای مختلف با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، مورد بررسی قرار گرفت (P< 0.05). تیمار 3 بیشترین میزان GSI را دارد اما تفاوت معنی داری با سایر گروه ها ندارد و همچنین هیچ یک از گروه ها تفاوت معنی داری با یکدیگر ندارند. استفاده از مولتی آنزیم کمین به طور معنی داری سبب افزایش GSI نمی شود اما پیشنهاد می شود از این مولتی آنزیم به مدت بیشتری (بیشتر از 8 هفته) در جیره غذایی استفاده شود و همچنین از این آنزیم به مقدار بیشتری (بیشتر از 1000 میلی گرم بر کیلوگرم) در جیره غذایی استفاده شود.

کلیدواژه ها

شاخص گنادوسوماتیک (GSI) ، مولتی آنزیم کمین، ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.