شناسایی ماهیان حوزه رودخانه قره چای استان همدان
محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,416
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CFAAI02_091
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
رودخانه قره چای یکی از رودخانه های مهم حوزه دریاچه نمک بوده و بیش از 25 سرشاخه آن در استان همدان قرار دارد. هدف از بررسی کنونی، شناسایی و تعیین انتشار ماهیان حوزه رودخانه قره چای استان همدان بوده و نمونه برداری از پاییز 1386 بمدت یکسال در 26 منبع آبی صورت گرفت. نتایج نشانگر وجود ماهی در 15 منبع از 26 منبع آبی مهم بوده و در مجموع 13 گونه ماهی متعلق به خانواده های Cyprinidae (9 گونه)، Nemacheilidae (2 گونه)، Poeciliidae (1 گونه) و Salmonidae (1 گونه) صید گردید. ماهیان اندمیک، بومی و غیربومی بترتیب دارای 4، 3 و 6 گونه بودند. در تالاب آقگل 9 ، در رودخانه بهادربیگ 7 ، در رودخانه های آبشینه و صالح آباد 5 ، در رودخانه قره چای 4 ، در رودخانه های کبودرآهنگ، خمیگان و قروه رزن و دریاچه پشت سد اکباتان 3 ، در رودخانه های ابوک، دمق و روان و نیز دریاچه پشت سد آبشینه 2 و در رودخانه های امامزاده و زهتران یک گونه ماهی شناسایی شد. ماهی سفید رودخانه ای(Squalius cephalus) ، سیاه ماهی فلس بزرگ (Capoeta aculeata)، خیاطه ماهی (Alburnoides namaki) و سیاه ماهی مرکزی ایران (Capoeta buhsei) بیشترین انتشار را داشتند و ماهیان غیربومی پراکنش کمی داشتند. در مجموع، منابع آبی سیستم قره چای از نظر ترکیب گونه ای فقیر بوده و بدلیل دارا بودن چند گونه ماهی اندمیک، بایستی مورد توجه بیشتر قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیوان عباسی
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی، ص پ ۶۶ دانشجوی دکترای تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه ش
اسماعیل صادقی نژاد
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی، ص پ ۶۶
احمد روحانی
مدیریت امور شیلات و آبزیان استان همدان، همدان
علینقی سرپناه
سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :