بی مهرگان بزرگ رودخانه های سیروان و پاوه رود و ارتباط آنها با کیفیت آب (مطالعه موردی: منطقه اورامانات، محدوده شهرستان پاوه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI02_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیوان رضایی

کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

آرش جوانشیر

دانشیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

این مطالعه با هدف بررسی ساختار جمعیتی بی مهرگان بزرگ کفزی رودخانه های سیروان و پاوه رود در تابستان سال 1388، در هفت ایستگاه نمونه برداری، با دستگاه سوربر با سطح نمونه گیری 16/0 متربع، در چهار تکرار انجام شد. نمونه های جمع آوری شده توسط فرمالین 4% تثبیت و سپس به اتانل 70% برای نگهداری طولانی مدت انتقال یافتند و در آزمایشگاه شناسایی شدند. در بررسی بی مهرگان بزرگ، 14 خانواده شامل Ecdyonuridae، Glossosomatidae، Ephemeridae، Physidae، Baetidae، Caenidae، Gomphidae، Gammaridae، Tabanidae ، Hydropsychidae ، Simuliidae ، Lumbriculidae، Lumbricidae و Tubificidae یافت شدند. خانواده Gammaridae فقط در پاوه رود و ایستگاه محل تلاقی یافت شد. بیشترین فراوانی جوامع بنتوزی نمونه برداری شده، مربوط به ایستگاه محل تلاقی بود. عدد بدست آمده برای درجه کیفی آب برمبنای شاخص زیستی هیلسنهوف در سطح خانواده محدوده ای از 860/5-111/4 می باشد که امتیاز بالاتر مربوط به ایستگاه هروی با کیفیت متوسط و امتیاز پایین تر مربوط به ایستگاه دوم پاوه رود با کیفیت خیلی خوب آب می باشد. در مجموع کیفیت آب این دو رودخانه خوب برآورد گردید.

کلیدواژه ها

رودخانه سیروان ، پاوه رود، بی مهرگان بزرگ، شاخص زیستی، کیفیت آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.