بررسی فصلی تنوع زیستی بنتوزها در خور سیریک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زاهدی

دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، صندوق پستی: ۱۳۱۱-۷۹۱۵۹

ثمانه اصغری

دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، صندوق پستی: ۱۳۱۱-۷۹۱۵۹

محمد درویشی

پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، صندوق پستی: ۱۵۹۷

علیرضا نظری بجگان

کارشناس ارشد آموزش، مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی هرمزگان، صندوق پستی:۱۸۸۶

چکیده

تنوع زیستی یکی از مباحث مهم در اکوسیستم دریایی است. تنوع زیستی، تراکم و پراکنش بنتوزها بصورت فصلی در خور آذینی در شرق هرمزگان مورد مطالعه قرار گرفت.بنتوزها ها به روش نمونه برداری با گرب پترسون در 3 ایستگاه نمونه برداری گردید، همه تست های آماری با استفاده ازبرنامه نرم افزاری spss12 انجام شد. از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه تست Tukey برای مقایسه بین شاخه های خور، فصول و ایستگاهها استفاده گردید. نتایج نشان داد که پلی کت ها حداکثر تراکم را در بین بنتوزها داشتند(P≤0.05) و حداکثر شاخص شانون در زمستان برای شکم پایان و دو کفه ایها 67/0 و حداکثر و حداقل شاخص شانون برای پلی کت ها در بهار وزمستان به ترتیب 43/0 و 14/0 بدست آمد. بیشترین تعداد بنتوزهامربوط به پرتاران ،شکم پایان و دو کفه ایها به ترتیب به خانواده های spionidae، Nassariidae، Solenidae تعلق داشت.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی،بنتوز، شاخص شانون، خورسیریک،استان هرمزگان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.