مطالعه پراکندگی ماهی حلوا سفید(Euphrasen, 1788) Pampus argenteus وحلوا سیاه (Bloch, 1795) Parastromateus niger با استفاده ازروش IDW درآب‌های استان هرمزگان، خلیج فارس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه رضایی

دانشجوی ارشد شیلات/ صید و بهره برداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدیوسف پیغمبری

استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

هادی رییسی

دانشجوی دکتری شیلات/ تولید و بهره برداری، دانشگاه هرمزگان

چکیده

با توجه به اطلاعات اندک در مورد میزان ذخایر ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) و حلوا سیاه Parastromateus niger، این مطالعه با هدف برآورد ذخایر و تعیین پراکنش این گونه‌ها در صیدگاه‌های استان هرمزگان در سال 1389 صورت پذیرفت. عملیات نمونه‌برداری توسط کشتی‌های ترالر کیش به طول 47 متر و عرض 3/7 متر و طی 40 بار توراندازی با گوشگیر مونوفیلامنت حلوایی انجام شد. پس از مقایسه صحت و دقت روش‌های درون یابی متداول در نرم افزار ArcGIS از وزن دهی به روش عکس فاصله برای تهیه نقش پراکنش استفاده شد. میزان بیومس و میانگین CPUA برای ماهی حلوا سفید 30/116 تن و (Kg.nm-) 32/20±41/169، و ماهی حلوا سیاه 6/90 تن و (Kg.nm-2) 91/13±132 برآورد گردید. تعداد ماهیان حلوا سفید وسیاه بیومتری شده در این تحقیق به ترتیب برابر 750 و 1200 عدد بود. میانگین طولی بدست آمده برای ماهی حلوا سفید 08/9 ± 67/25 سانتی متر و برای ماهی حلوا سیاه 25/10 ± 65/29 سانتی متر بدست آمد. مقایسه نقشه‌های پراکنش برای ماهی حلوا سفید نشان داد که مناطق مهم زیستی برای این ماهی در اطراف جزیره قشم و برای ماهی حلوا سیاه در اطراف جزایر تنب و قشم می‌باشد.

کلیدواژه ها

حلوا سفید، حلوا سیاه، خلیج فارس، درون یابی، CPUA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.