شناسایی آلودگیهای قارچی سطحی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio ) مزارع پرورشی شهرستان ساری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
- کد COI اختصاصی: CFAAI02_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1636
نویسندگان
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی و شناسایی آلودگی های قارچی پوست و باله بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) مزارع پرورشی در ساری انجام گرفت. در مجموع 45 قطعه ماهی با میانگین وزن 32/0± 28/11 گرم و میانگین طول کل 24/0±83/12 سانتی متر مورد بررسی قرار گرفتند. پس از نمونه برداری و کشت در محیط های کشت قارچی سابورودکستروز آگار (SDA ) و کورن میل آگار (CMA )، قارچهای رشد یافته خالص سازی و از نظر میکروسکوپی مورد مورد شناسایی قرار گرفتند. در این مطالعه 5 جنس از قارچهای ساپروفیت بر اساس مشخصات ریخت شناسی جداسازی گردید که عبارتند از موکور (Mucor sp.)، آسپرژیلوس (Aspergillus sp.)، پسیلومایسس (Pescilomyces sp.)، آلترناریا (Alternaria sp.) و هلمینتوسپوریوم (Helminthosporium sp.) . نتایج حاصله از این بررسی نشان می دهد که در بین قارچ های جدا شده از پوست و باله این ماهیان بیشترین فراوانی نسبی مربوط به موکور، آسپرژیلوس و پسیلومایسس و کمترین فراوانی نسبی مربوط به آلترناریا و هلمینتوسپوریوم می باشد.کلیدواژه ها
کپور معمولی، فلور قارچی، پوست وبالهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.