بررسی اثر سطوح مختلف محلول پاشی کود سولفات آهن بر ارقام سویا در منطقه ورامین

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FNCAES01_453
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی صلحی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

میثم قاسمی پیرکوهی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

نبی اله نعمتی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف محلول پاشی کود سولفات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام سویا در مزرعه دانشکده کشاورزی ورامین، در سال 1311 صورت گرفت. این آزمایش به صورت اسپیلت در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و=% درچهار سطح محلول پاشی شامل: 33 F=% 1 و 76 F=% 2 و 111 F=% 3 و 133 F3 مقدار توصیه آزمایشگاه) 111 کیلو گرم سولفات آهندر هکتار( به عنوان فاکتور اصلی و سه رقم V1=Kelark ، V2= J.K و V3=M6 به عنوان فاکتور فرعی اجرا گردید. نتایج بدست آمده نشان داد با افزایش مقادیر محلول پاشی کود سولفات آهن تا 111 % توصیه آزمایشگاه شاهد افزایش عملکرد دانه، وزن 111 دانه، متوسط طول یک غلاف، متوسط تعداد دانه در غلاف، درصد پروتئین، ارتفاع بوته، طول میانگره، شاخص سطح برگ، تعداد غلاف تک بوته،بیومس تر و خشک، سرعت رشد گیاه و سرعت جذب خالص بودیم و صفاتی مانند درصد روغن و شاخص برداشت کاهش پیدا کردند. سطوح محلول پاشی کود سولفات آهن بر سایر صفات مورد بررسی اثر معنی داری نداشت. و همچنین افزایش مقدار محلول پاشی کود سولفات آهن تا 133 % توصیه آزمایشگاه، اختلاف معنی داری با سطح 111 % توصیه آزمایشگاه نداشت.در بررسی به عمل آمده مشخص شد بین ارقام مورد آزمایش بجز در مورد روغن، رقم Jk که دیررس ترین رقم می باشد بالاترین عملکرد دانه، سرعت رشد گیاه و سرعت جذب خالص رشد، وزن 111 دانه، تعداد دانه در غلاف، ارتفاع بوته، بیومس تر و خشک را دارا بود، و بعد از آن رقم کلارک قرار داشت که رقم میانرس می باشد، و در انتها رقم M6 با کمترین عملکرد و اجزای عملکرد وجود دارد. رقم M6 بالاترینمقدار روغن و پروتئین را دارا می باشد. براساس نتایج بدست آمده در شرایط آب و هوایی منطقه ورامین در صورتی که از مقدار توصیه شده کود سولفات آهن و از رقم Jk جهت کشت استفاده گردد بالاترین عملکرد محصول حاصل می شود

کلیدواژه ها

محلول پاشی، سولفات آهن، کلارک، J.K ، M7

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.