تاثیر سیستم های مختلف خاکورزی بر ترسیب کربن و ازت در خاک در کشت گندم آبی (مطالعه موردی: اراضی کشاورزی روستای حکیم آباد، شهرستان چناران، استان خراسان رضوی)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: FNCAES01_392
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 841
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه آبخیزداری و مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سیستم های مختلف خاکورزی بر میزان ترسیب کربن و ازت در خاک، در آزمایشی در قالب طرح آشیانه ای با سه تیمار (بی خاکورزی، کم خاکورزی و خاکورزی مرسوم) و سه تکرار در تعدادی از اراضی کشاورزی شهرستان چناراناجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس داده های مربوط به ترسیب کربن در خاک بیانگر آن است که تفاوت در مقدار ترسیب کربن در خاک بر اثر اجرای بی خاکورزی و دو تیمار دیگر معنی دار بوده است، به طوریکه در تیمار بی خاکورزی بیشترین مقدار45167/4 کیلوگرم درهکتار) و در تیمار خاکورزی مرسوم کمترین مقدار ترسیب کربن 31463/9کیلوگرم در هکتار) مشاهده گردید. نتایج تجزیه و تحلیل آماری ترسیب ازت تحت تاثیر سیستم های خاکورزی نشان می دهد که خاکورزی تاثیر معنی داری بر میزان ترسیب ازت خاک داشته است، به طوریکه بیشترین ترسیب ازت در تیمار بی خاکورزی3893/43کیلوگرم در هکتار) و کمترین آن در تیمار خاکورزی مرسوم2712/19کیلوگرم در هکتار) می باشد.. . این فواید مثبت بهخصوص در زراعت محصولات زراعی در مناطق خشک و نیمهخشک ازاهمیت بالایی برخوردار است. لذا بهنظر میرسد تغییر در نحوه کاشت محصولات از سیستم رایج گذشته به روشهای نوین خاکورزی می تواند راهکار مناسبی برای بهبود شرایط بیوفیزیکی و افزایشراندمان تولید محصولات زراعی باشد.کلیدواژه ها
خاکورزی، ترسیب کربن، ترسیب ازت، گندممقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.