بررسی امکان سنجی فرمولاسیون نودل پریبیوتیک عملگرای غنی شده با فیبر و جلبک و تأثیر آن بر میزان رنگ و بافت و مقدار چربی و خاکستر محصول

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 813

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCAES01_368

تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

پاستا و فرآورده های آن )مانند نودل( یکی از اولین غذاهایی بود که FDA آمریکا برای آن غنی سازی ریز مغذی ها را در سال 1441 مجازدانست. نودل های فوری را می توان با تقویت آرد یا تقویت ادویه مصرفی غنی سازی نمود. اصطلاح غذاهای عملگرا عبارتست از استفاده از بعضی گونه های باکتریایی و محصولات با منشأ گیاهی و جانوری حاوی ترکیبات فیزیولوژیکی فعال است که برای سلامت انسان سودمند بوده و خطر بیماری های مزمن را کاهش می دهند.در این میان پروبیوتیک ها، پریبیوتیک ها و آنتی اکسیدان های طبیعی مثالهایی از ترکیبات عملگرا هستند. لذا هدف ازاین مطالعه غنی سازی نودل فوری توسط یک فیبر گیاهی است که خاصیت پریبیوتیک به محصول می دهد و در کنار آن استفاده از جلبک سبز آبی که خود حاوی فاکتورهای مهم تغذیه ای می باشد؛کاربرد این دو ترکیب با هم در فرمولاسیون نودل، محصولی عملگرا با خاصیت تغذیه ای وارگانولپتیکی برتر را به ما می دهد. جلبک مورد نظر در حقیقت به دلیل دارا بودن خواص منحصر به فرد همچون منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی مانند آهن و پروتئین قابلهضم و جذب ، تأثیر مثبت بر افزایش قابلیت زیستی پروبیوتیک ها و رنگ مطلوب سبز آبی، از غنی ترین غذاهای شناخته شده فراسودمند است. -افزودن این جلبک به پاستاها می تواند راهی جذاب برای افزایش دریافت روزانه مواد مغذی عملگرا به خصوص آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب چند غیراشباعی باشد که برای ارتقاء سلامت بسیار مهم است. فیبر مورد نظر نیز نوعی پری بیوتیک است که حاوی فراکتان می باشد. با توجه به غنی بودن این جلبک و عملگرا بودن فیبر گیاهی مصرفی میتوان به نودل غنی شده با خاصیت عملگرای مناسب دست یافت و محصولی با رنگ و طعم متنوع و جذابی بدست آورد.

نویسندگان

محدثه شهریاری

دانشجوی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

بابک غیاثی طرزی

عضو هئیت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مریم قراچورلو

عضو هئیت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

افشین افشار

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :