بررسی تغییرات کیفی منابع آب دشت سیستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FNCAES01_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان شعیبی

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه زابل

اکبر فخیره

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل

عین اله روحی مقدم

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل

ام البنین فیروزی

دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه زابل

چکیده

مدیریت منابع آبی و ارتقای کیفیت آنها نیازمند وجود اطلاعات کافی در زمینه فاکتورهای شیمیایی آب و موقعیت آن در منطقه جغرافیایی دارد. دشت سیستان با بارندگی کمتر از 70 میلیمتر یکی از نواحی خشک کشورمان به حساب میآید. با حاکمیت شرایط سخت اقلیمی ونوسانات شدید رودخانه هیرمند، توزیع نامناسب فصلی آب، وقوع خشکسالی و... در شهرستانهای زهک و زابل و دیگر عوامل تشدیدکنندهآن، روستاییان منطقه به استفاده از آب چاهکها روی آوردهاند که به علت فقدان وجود آبهای زیرزمینی و اندک بودن آب سفرههای سطحی دبی چاهکها پایین میباشد. کیفیت نامناسب میتواند از یکی از عوامل محدود کننده در این زمینه باشد که علاوه بر ایجاد مشکل برای گیاهان، خاک منطقه را نیز دچار پسرفت مینماید. علاوه بر کیفیت آب، عواملی همچون بافت خاک، وضعیت زهکشی، عناصرشیمیایی خاک، نوع گیاه مورد نظر برای کاشت نیز در نتیجهگیری نهایی تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین تنها با داشتن کیفیت آبها نمیتوان راجع به برنامهریزی جهت استفاده از آنها تصمیم گرفت خصوصیات فیزیکوشیمیایی منبع آبی منطقه نشان میدهد که آب موجود در منطقه دارای کیفیت متوسط جهت کشاورزی میباشد. همچنین با افزایش غلظت املاح در منطقه از کیفیت آب، تا حدودی کاسته شده است.

کلیدواژه ها

منابع آب سیستان، رودخانه هیرمند، چاهنیمه ها، خشکسالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.