ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای جو دیم در حوزه آبخیزپارودبار شهرستان رودبار، استان گیلان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: FNCAES01_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 560
نویسندگان
دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه شهرکرد،
استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه کردستان
چکیده
ارزیابی تناسب اراضی جهت تعیین سازگاری برای یک نوع خاص از انواع استفاده بهکار برده میشود. هدف از این مطالعه بررسی تناسب کیفی اراضی و همچنین شناسایی و ردهبندی خاکهای حوزه آبخیز پارودبار شهرستان رودبار در جنوب استان گیلان برای کشت جو دیمبوده است. ارزیابی کیفی تناسب اراضی در سه مرحله صورت گرفت، در مرحله اول، اطلاعات درباره خصوصیات اراضی، شامل اقلیم، پستیو بلندی، هیدرولوژی و خاک جمعآوری و پردازش گردید. در مرحله دوم، نیازهای رویشی جو دیم تعیین گردید. در مرحله سوم، اطلاعات مربوط به خصوصیات اراضی با نیازهای رویشی جو دیم مطابقت داده شد . این ارزیابی از طریق روش پارامتریک انجام گرفت. بر اساس سیستم ردهبندی آمریکایی خاکهای محدوده مورد مطالعه در دو رده انتیسول و اینسپتیسول قرار گرفتند نتایج ارزیابی کیفی اراضی نشانداد که دو واحد اراضی برای کشت دیم جو، دارای تناسب متوسط (S2) بوده و در زیر کلاسهای (S2cs) و (S2cts) قرار میگیرند و یک واحد اراضی نامتناسب بوده که دارای زیرکلاس (N2rt) میباشد. بیشترین و مهمترین محدودیت برای جو دیم که باعث کاهش درجه تناسب اراضی گردیده، در نواحی مرتفع فاکتور شیب زمین بوده است و در نواحی نزدیک به رودخانه مقدار سنگریزه و بافت سبک خاک است، و محدودیتی که در کل حوزه به چشم میخورد کمبود بارندگی در مرحلهی گلدهی و مرحله رسیدگی دانه میباشد که برای رفع این مشکل در صورت امکان بایستی آبیاری تکمیلی انجام شود .کلیدواژه ها
جو دیم، ارزیابی کیفی، روش پارامتریک، جنوب گیلانمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.