دیدگاه کشاورزان سیستان در خصوص تغییر اقلیم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FNCAES01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی هادوی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ترویج کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران،

ولی الله سارانی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زابل،

نصرالله شهیکی پورعلی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آموزش کشاورزی دانشگاه تهران، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران،

چکیده

تغییرات اقلیمی به طور مستقیم بخش کشاورزی را تحت تأثیر قرار میدهد و مسلماً، تشدید ناهنجاریهای اقلیمی در آینده تأمین نیازغذایی بشر را تهدید خواهد کرد. بخش کشاورزی به سبب تعاملات گسترده و مستقیم با محیط، بیش ترین تأثیر را از فرایند پدیده تغییراقلیم می پذیرد، اندک تغییر دما سبب دامن زدن به موضوع خشکسالی، تأثیر در اکوسیستمهای طبیعی و فعالیتهای کشاورزی خواهد شد. به تعبیر دیگر تحت شعاع قرار گرفتن امنیت غذایی و فقر در جوامع کشاورزی از مفاد بارز و آشکار پدیده تغییر اقلیم در بخش کشاورزی است. و از آنجایی که سیستان یکی از مناطق محروم در کشور محسوب میشود که کشاورزی اصلی ترین منبع درآمد در آن میباشد.مطالعه حاضر باهدف بررسی دیدگاه کشاورزان سیستان در خصوص تغییر اقلیم و عوامل موثر بر آن صورت گرفته است. برای این منظور ازیک روش تحقیق توصیفی استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق گندمکاران منطقه سیستان بودند که دو شهرستان هیرمند و هامون به عنوان نمونه انتخاب شدند. در هر یک از شهرستانهای فوق نیز یک روستا به عنوان نمونه انتخاب، و از هر روستا 04 نفر به صورت کاملاً = تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب ) 04 n ( شد. از پرسشنامه به عنوان ابزار اصلی جمع آوری دادهها استفاده شده است. نتایج نشان داد که اکثریت پاسخگویان نگرش منفی در خصوص تغییر اقلیم و اثرات آن در جامعه دارند. همچنین نتایج نشان داد که هیچ یک از ویژگیهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پاسخگویان بر روی نگرش آن ها تأثیر نداشته است، که حاکی از میزان توافق بالای نظرات ارائه شده میباشد

کلیدواژه ها

دیدگاه کشاورزان، تغییرات اقلیمی، سیستان، بخش کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.