تحلیل پایداری چاه در یکی از مخازن نفتی ایران با آنالیز حساسیت بر شیب چاه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC03_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شیرین آبادی

کارشناس ارشد استخراج معدن , مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

عزالدین بخت آور

دانشجوی دکتری استخراج معدن؛ دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک تهران)

فرزاد مسرور

مهندس استخراج معدن و کارشناس آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنی

چکیده

حفر چاه برای دسترسی به مخازن نفتی، عملیاتی پر مخاطره و هزینه بر است . به کارگیری شیب و آزیموت های مختلف در زمان حفر چاه، امکان عبور آن از بین لایه های با ویژگی های مکانیک سنگی مختلف، بزرگی تنش های برجا، فشار منفذی، فشار گل حفاری و در نتیجه وقوع ریزش در دیواره و هزینه های وارده از مهمترین مواردی اند که بیانگر لزوم بررسی پایداری یا ناپایداری یک چاه نفت می باشند . در این مقاله پایداری چاه حفر شده در لایه های ماسه سنگی سازند آسماری برای یکی از مخازن نفتی ایران در مقاطع مختلف بررسی شد . به نحوی که با استفاده از نرم افزار FLAC و در نظر گرفتن تاثیر شیب برای هر مقطع؛ میزان جابه جایی، تنش اصلی حداکثر، ضریب ایمنی و شرایط ناحیه پلاستیک اطراف چاه بدست آمد . همچنین برای محاسبه تنش های افقی حداقل و حداکثر از روابط Poro-elastic استفاده شد . نتایج حاصله بیانگر آن است که در کل چاه قائم نسبت به چاه افقی پایدارتر می باشد . هر چه چاه از حالت قائم به افقی نزدیکتر شود ناپایدارتر و هرچه اختلاف تنش های موجود کمتر باشد چاه پایدارتر خواهد بود

کلیدواژه ها

تحلیل پایداری چاه، مخازن نفت، آنالیز حساسیت، نرم افزار FLAC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.