ارتقاء امنیت شهری از طریق رویکرد امنیت طراحی (مطالعه موردی خیابان فردوسی شهر زابل)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
  • کد COI اختصاصی: NCAU01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کیانی

دانشیار گروه جغرافیا، رشته برنامه ریزی شهری دانشگاه زابل

غلامعلی خمر

استادیار گروه جغرافیا، رشته برنامه ریزی شهری دانشگاه زابل

فاطمه مشایخی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زابل

مینا امیری نژاد

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دتانشگاه زابل

چکیده

رویکرد امنیت از طریق طراحی، از موثرترین و کارآمدترین رویکردها در زمینه افزایش احساس امنیت شهری میباشد که میتواند نقش قابل توجهی در ایمن سازی فضاهای شهری ایفا نماید. هدف این پژوهش سنجش امنیت شهری و معرفی امنیت از طریق طراحی است. در این راستا یکی از خیابانهای مهم و پرتردد شهر زابل را به عنوان نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار داده ایم . روش تحقیق توصیفی تحلیلی و روش پیمایش، تجربی است. با استفاده از مدل SWOT وضعیت منطقه مورد ارزیابی قرارگرفته، داده های خام وارد SPSS شده وآزمون تی گرفته شده است که نتایج بیانگر این است که از میان اصول و معیارهای مورد یررسی، اصل قلمروپایی با میانگین 10.47 بیشترین اثر را در ناامنی منطقه برعهده داشته است و شاخص نظارت بیشترین اثر را در افزایش ارتقاء حس امنیت برای شهروندان ایجاد نموده است.

کلیدواژه ها

امنیت شهری، طراحی، SPSS، خیابان فردوسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.