میدان شهری ، فضایی برای حضور انسان ها (نمونه مورد بررسی میدان مسجد جامع ایلام)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3011
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، گروه شهرسازی ، قزوین ، ایران
استادیار ، رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه پیام نور کشور ، تهران ، ایران
چکیده
در میان فضاهای مختلف شهری ، فضاهای باز و میادین شهری از نقش مهم تر و کلیدی تری نسبت به سایر فضاها ، جهت ایجاد شهری زنده و پویا ، برخوردارند . میدان شهری مکانی است که همه شهروندان آزادانه در آن حضور پیدا می کنند و در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند . نقش اجتماعی و ایجاد تعامل میان شهروندان اهمیت این فضاها را دوچندان می کند . هدف اصلی از ایجاد میادین شهری به وجود آوردن مکانی برای پیاده روی ، نشستن ، غذا خوردن ، گفت وگو و تماشای محیط اطراف است. این مقاله که روش آن تحلیلی توصیفی است، با مطالعه و بررسی نظریات و ایده های مطرح شده در خصوص نیازهای انسان در فضاهای شهری و جمع بندی و نتیجه گیری از آن ها و مقایسه این نتایج با مشاهدات موجود در نمونه مورد بررسی همراه است ، ابتدا به تعریف میدان شهری و بررسی ویژگی های آن می پردازیم .در ادامه به بیان نظریاتی در مورد پاسخگویی به نیازهای انسان در فضاهای شهری خواهیم پرداخت و سپس با بررسی تاثیر آن ها در طراحی میادین شهری ، اصولی کلی جهت طراحی میادین شهری با ویژگی های انسانی به دست خواهد آمد. در پایان نیز با بررسی مشاهدات انجام شده در نمونه مورد بررسی نقاط ضعف و قوت این فضا بیان و راهکارهای مناسب جهت بهبود آن ارائه می شود .کلیدواژه ها
میدان شهری ، فضای انسانی ، فضای باز شهریمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.