بررسی تأثیر معماری محیط مدارس بر شکلگیری هویت دانش آموزان دوره دبیرستان ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
  • کد COI اختصاصی: NCAU01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ،تهران ،ایران

چکیده

در کشور ایران در حال حاضر، دو گونه غالب معماری سنتی و جدید مشهود است. معماری سنتی ادامه دهنده جریان هزار ساله ساخت و ساز در این مرز و بوم، و فرم آن مأخوذ از فرم های خاص هر منطقه می باشد. معماری جدید متأثر از مکاتب فکری معاصر جهان و فرم آن بر گرفته از مجلات معماری می باشد. معماری مدارس دبیرستانی معاصر که هویت دانش آموزانش در این مقطع زمانی و مکانی در حال شکل گیری است؛ با دو گونه مذکور شکل گرفته است. در این نوشته سعی می گردد تأثیر معماری محیط های سنتی و جدید بر شکل گیری هویت دانش آموزان دوره دبیرستان، در مدارس مشابه که دانش آموزانش در شرایط همگن قرار دارند؛ مورد بررسی، اندازه گیری و قیاس قرار گیرد. این امر در محدوده پایگاه های هویت تعلیق ، دستیابی ، ممانعت و پراکندگی که توسط مارسیا معرفی گشته است؛ و در زمینه شغلی اجرا می شود. خواست مذکور با تکمیل پرسشنامه که در آن از اعداد بازه ای استفاده شده است؛ توسط 350 دانش آموز انتخابی از مدارس منتخب استان یزد و انجام محاسبات آماری مربوطه تحقق یافته است. تحقیق مورد نظر نشان می دهد پایگاه هویت تعلیق و دستیابی برای دانش آموزانی که در مدارس سنتی مشغول به تحصیل هستند در سطح بالاتری نسبت به دانش آموزان مدارس جدید، قرار دارد. همچنین پایگاه هویت ممانعت و پراکندگی در مدارس سنتی در سطح پایین تری از مدارس جدید می باشد. نتیجه گرفته می شود که معماری محیط مدارس بر شکل گیری هویت دانش آموزانش تأثیر دارد و این نفوذ در مدارس سنتی که با سنن این مرز و بوم در ارتباط است؛ مثبت تر از مدارس جدید می باشد.

کلیدواژه ها

معماری سنتی، معماری جدید، هویت، پایگاه هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.