امکان سنجی ایجاد مسیرهای دوچرخه در پیاده راه های شهری با استفاده از مدل فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) نمونه موردی: پیاده راههای مروی، سپهسالار و پانزده خرداد (بازار)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1386
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته شهرسازی، داتشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، قزوین
دانشجوی دکتری برنامه ریزی شهری و منطقه ای، دانشکده شهرسازی، دانشگاه فنی برلین، آلمان، برلین
چکیده
با توجه به ضرورت توسعه پایدار و اهمیت روز افزون آن در مسائل شهری، امروزه در شهرهای مختلف دنیا، دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه اصلی و پایدار در کنار پیاده روی و پیاده مداری، روز به روز مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. این امر از آنجا اهمیت بیشتری مییابد که حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و انرژی که از ارکان مهم توسعه پایدار به شمار میآیند به شدت تحت تاثیر مسائل حمل و نقل شهری قرار دارند. به همین منظور در پژوهش حاضر سعی شده است تا ایجاد مسیرهای دوچرخه در پیادهراه های شهری با استفاده از مطالعه بر روی 3 نمونه موردی، پیادهراه مروی، سپهسالار(صف) و پانزده خرداد(بازار) امکان سنجی شود.در پایان چنین نتیجه شد که طراحی مسیرهای دوچرخه در این 3 نمونه موردی در صورت داشتن ویژگیها و معیارهای تعیین شده از جمله عرض معبر،پیوستگی،شیب زمین،خوانایی مسیر و جذابیت کاربریهای جداره میتواند اقدامی مثبت در جهت افزایش استفاده از پیاده راهها و به تبع آن مسیرهای دوچرخه تلقی شود. همچنین به عنوان راهکاری مناسب برای بهبود مشکلات ترافیکی و حمل و نقلی در مناطق پر تردد، جاذب جمعیت و به طور کلی تولید کننده سفر و افزایش عملکرد اجتماعی و اقتصادی آنها به کار گرفته شود و به مرحله اجرا برسد.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، پیادهمداری، امکان سنجی، مسیر دوچرخه، پیاده راهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.