مشارکت اجتماعی در طراحی و ساخت بناهای عمومی (مطالعه موردی: طراحی تالار شهر در تنکابن)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2308
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، گروه معماری
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، گروه شهرسازی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، گروه معماری
چکیده
در جامعه امروز، پدیده جهانی شدن، موجب کم رنگ شدن روابط اجتماعی و کاهش سطح تعاملات شده است. به موازات شکل گیری جوامع انسانی، پدیده مشارکت در جهت تقویت روابط اجتماعی متناسب با تنوع نگرش و مکاتب ظهوریافته است که با رشد نهضت های انسان شناختی مشارکت بهره بردارن سرلوحه طراحان معماری قرار گرفته و یکی از عوامل مهم در پایداری اجتماعی گردیده است. در پژوهش حاضر، ابتدا تعاریف و تفاسیری از مشارکت، پیشینه تحقیق در زمینه مشارکت مردم در طراحی، اهداف و ضرورت مشارکت مردم در طراحی بناها پرداخته شده است. برای انجام این مطالعه، طراحی تالار شهر تنکابن به عنوان مطالعه موردی انتخاب گردید که از آزمون نگرش سنجشی گروه های مختلف در این شهر استفاده شد. حجم نمونه 300 نفر، شامل 100 نفر متخصص معماری، 100 نفر متخصص غیر معماری و 100 نفر افراد عامی می باشد. پس از بررسی پایایی و روایی ابزارتحقیق، داده ها به روش آماری- توصیفی تحلیل و عوامل تاثیرگذار به روش تحلیل عاملی استخراج شد و سپس، رابطه و میزان تاثیر عوامل بر یکدیگر، به دست آمد. نتایج نشان می دهد که مولفه های موثر در طراحی شهری و معماری با استفاده از مشارکت مردمی قابل شناسایی می باشد. به عنوان نمونه در این پژوهش مسایل هویت شهری، حس مکان، ایجاد فضاهای آشنا در بناهای عمومی در این پرسشنامه برای طراحی بیشتر مورد نظر مردم بوده است.کلیدواژه ها
مردم، مشارکت مردمی، پایداری اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.