تاثیر فرهنگ در شکل گیری عناصر کالبدی (نمونه موردی: کاروانسرای شاه عباسی میامی)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
- کد COI اختصاصی: NCAU01_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1476
نویسندگان
کارشناس ارشد مرمت و احیا بناها و بافت های تاریخی
مربی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رباط کریم ،تهران،ایران،کارشناس ارشد مرمت و احیا بناها و بافت های تاریخی
چکیده
یکی از عوامل تاثیرگذار بر کالبدهای معماری و شهری فرهنگ و اثرات آن می باشد. در دوره های مختلف تاریخی، موضوع ، فرهنگ،اثرات مشخص و ملموسی را بر معماری و شهرسازی گذاشته است. فرهنگ متنوع ، نمونه های معماری و عناصر کالبدی متفاوتی را تعریف می کند. عامل فرهنگ به عنوان یک راهبرد توسعه ای بسیار مهم در مقیاس های محلی و جهانی مطرح است.کاروانسرای شاه عباسی میامی در استان سمنان ، شهرستان شاهرود ، شهر میامی و بر روی گذرگاه شرق به غرب ایران و در مسیر زیارتی ، به طرف مشهد قراردارد. و از طرفی جاده جهانی ابریشم از این منطقه می گذرد. کیفیت حال حاضر کاروانسرا نشان می دهد که معماری و ساختار آن جزو اسلوب کلاسیک کاروانسراهای حاشیه کویر است و از این رو این کاروانسرا هم به لحاظ ارزش های معماری و هم به واسطه ویژگی های تاریخی از نمونه های ارزشمند معماری کاروانسراها محسوب می شود و نتیجه شرایط فرهنگی و اجتماعی محیط و بستر شکل گیری آن می باشد.این مقاله که حاصل مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی است به صورت تحلیلی-توصیفی به تشریح این موضوع می پردازد که پس از بررسی فرهنگ و مولفه های آن و تاثیرش در شکل گیری عناصر کالبدی ، کاروانسرای میامی به عنوان نمونه ای بارز و قابل توجه از تاثیرات فرهنگی بررسی شود.کلیدواژه ها
اثرات فرهنگ، شکل گیری کالبدی ، کاروانسرای میامی، میامیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.